Πισπιρίγκου:Στο εδώλιο για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, τι λέει ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας

Υπενθυμίζεται ότι η 34χρονη κατηγορείται επίσης για τη δολοφονία και των δύο μικρότερων κοριτσιών της, Μαλένας και Ίριδας.
.
.
Eurokinissi

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, θα καθίσει σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας αυτής. Όπως είχε γράψει και το dikastiko.gr, σε ένα βούλευμα «φωτιά», οι δικαστές έκριναν πως η κατηγορούμενη τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις που της αποδίδονται με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η απόπειρα δολοφονίας της, αλλά και η δολοφονία της έγιναν μέσω κεταμίνης.

Σημειώνεται ότι η κατηγορούμενη ενδέχεται να καθίσει στο εδώλιο μόλις για λίγα λεπτά καθώς όπως διεμήνυσε ο συνήγορος της, Αλέξης Κούγιας, θα αιτηθεί αναβολή καθώς ο ίδιος εκπροσωπεί σε άλλο δικαστήριο κατηγορούμενο, του οποίου λήγει το 18μηνο τις επόμενες ημέρες και δεν θα μπορεί να παραστεί στην εν λόγω δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η 34χρονη κατηγορείται επίσης για τη δολοφονία και των δύο μικρότερων κοριτσιών της, Μαλένας και Ίριδας, με την απολογία της κατηγορούμενης να εκκρεμεί προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανάκριση και να εισαχθεί η υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο για το αν θα παραπεμφθεί σε δίκη και για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι δηλώνει ο Αλέξης Κούγιας για τα εξώδικα που εστάλησαν

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγου, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε πως εστάλησαν εξώδικα στον ιδιώτη ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, την καθηγήτρια Τοξικολογίας Χαρά Σπηλιοπούλου, τον παθολογοανατόμο Χρήστο Ευτυχιάδη και τους κρατικούς ιατροδικαστές Νικόλαο Καρακούκη, Νικόλαο Καλόγρηα, θεωρώντας τους «δημιουργούς της δικαστικής πλάνης».

Όπως είπε ο κ. Κούγιας, τα προαναφερθέντα πρόσωπα «εκ δόλου και χωρίς καμιά επιστημονική δομή και χωρίς καμιά σοβαρή επιστημονική αιτιολογία και έκτος των κανόνων της ιατροδικαστικής και της παθολογικής ανατομικής καταθέσεις τους, οι οποίες κατέστησαν κατηγορουμένη την Πισπιρίγκου -ενορχηστρωμένα- με παράνομη συνεργασία μεταξύ τους, σειρά ιατρικών και επιστημονικών ερωτημάτων, τα οποία υπαγόρευσαν μάρτυρες με ειδικές γνώσεις, οι οποίοι έχουν εξεταστεί ενώπιον της 35ης Τακτικής Ανακριτρίας κα. Τζωρτζάτου και στα οποία ουδέποτε, απήντησαν».

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου υπογραμμίζει ότι, τα επιστημονικά ερωτήματα, στα οποία έπρεπε υποχρεωτικά να απαντήσουν, και η έλλειψη απαντήσεως «αποδεικνύει την αθωότητα της κατηγορούμενης» γι’ αυτό και κατέθεσε αγωγές αποζημιώσεως αλλά και μηνύσεις για ποινικά αδικήματα εις βάρος της.

Κούγιας: Για εγκλήματα και πειθαρχικά παραπτώματα κατηγορεί τον Οθ. Παπαδόπουλο

Τα βέλη του στρέφει για άλλη μία φορά ο κ. Κούγιας και κατά του Όθωνα Παπαδόπουλου, τον οποίο διαδέχθηκε στην υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου και το προηγούμενο διάστημα είχαν ανταλλάξει σειρά ανακοινώσεων με τις οποίες προανήγγειλαν τις νομικές κινήσεις ο ένας εις βάρος του άλλου.

«Όλοι οι συνεργάτες του δικηγορικού μας γραφείου μελετούμε τις γραπτές δηλώσεις και τις εμφανίσεις στην τηλεόραση του πρώην ραδιοφωνικού παραγωγού και νυν δικηγόρου κύριου Όθωνα Παπαδόπουλου, εκ των οποίων αποδεικνύεται η διάπραξη εκ μέρους του σειρά εγκλημάτων και πειθαρχικών παραπτωμάτων εις βάρος της πρώην εντολέα του κυρίας Σ.Π., αλλά και της οικογένειάς της (απιστία, κλπ) και εις βάρος του επικεφαλής του γραφείου μας Αλέξιου Κούγια» αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του.

Και καταλήγει: «Για τα ως άνω θα στραφούμε τις επόμενες ήμερες, λόγω ιδιαίτερου φόρτου εργασίας, ενώπιον των ποινικών και αστικών Δικαστηρίων και θα γνωστοποιήσουμε την κατάθεση των σχετικών δικογράφων».

Δημοφιλή