Πούτιν: Αναπόφευκτη η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία, η βιομηχανία μας αυξάνει την παραγωγή

Ομιλία του Ρώσου προέδρου στην Αγία Πετρούπολη.
Sputnik Photo Agency via Reuters

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε την Τετάρτη πως το ισχυρό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα της Ρωσίας αυξάνει την παραγωγή του και ήταν ένας από τους κύριους λόγους που η Ρωσία, όπως ισχυρίστηκε, θα επικρατήσει στην Ουκρανία.

Μιλώντας σε εργάτες σε εργοστάσιο στην Αγία Πετρούπολη που παράγει συστήματα αεράμυνας, είπε ότι η συνολική παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού αυξανόταν, ακόμα και ενώ η ζήτηση για αυτόν μεγαλώνει λόγω αυτού που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

«Ως προς την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος και της νίκης που είναι αναπόφευκτη, υπάρχουν διάφορα πράγματα...είναι η ενότητα και η συνοχή του ρωσικού και πολυεθνικού ρωσικού λαού, το θάρρος και ο ηρωισμός των μαχητών μας...και φυσικά η δουλειά του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος και εργοστασίων σαν το δικό σας και ανθρώπων σαν εσάς» είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως «η νίκη είναι σίγουρη, δεν έχω αμφιβολία για αυτό».

Ο Πούτιν είπε πως οι ρωσικές εταιρείες όπλων κατασκεύαζαν περίπου τον ίδιο αριθμό αντιαεροπορικών πυραύλων με τον υπόλοιπο κόσμο μαζί, και τρεις φορές περισσότερους από τις ΗΠΑ.

Νωρίτερα είχε παραστεί σε εκδήλωση με βετεράνους για την 80ή επέτειο της άρσης της πολιορκίας της πόλης (που τότε ήταν γνωστή ως Λένινγκραντ) κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι δυνάμεις της Ναζιστικής Γερμανίας πολιορκούσαν την πόλη επί περίπου 900 ημέρες.

Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος, η Ρωσία πολεμά στην Ουκρανία για να υπερασπιστεί τους ρωσόφωνους και τους ρωσικής καταγωγής πολίτες, για τους οποίους η Μόσχα ισχυρίζεται πως υφίστανται συστηματικά διακρίσεις- κάτι που το Κίεβο διαψεύδει, κατηγορώντας τη Ρωσία πως αυτό είναι απλά ένα πρόσχημα για κατάληψη εδαφών.

«Αυτό που κάνουμε σήμερα, περιλαμβανομένης της ειδικής επιχείρησής μας, είναι μια προσπάθεια να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο και να προστατέψουμε τους ανθρώπους μας που ζουν σε αυτές τις περιοχές...αυτές είναι ιστορικά δικές μας περιοχές» είπε.

Με πληροφορίες από Reuters

Δημοφιλή