ΔΙΕΘΝΕΣ
08/10/2020 12:30 EEST | Updated 08/10/2020 12:34 EEST

Ποια πανδημία; Εικόνες απίστευτου συνωστισμού στο Σινικό Τείχος

Εκατοντάδες χιλιάδες Κινέζοι αψηφούν τον κορονοϊό και τις κοινωνικές αποστάσεις για χάρη της «εθνικής χρυσής εβδομάδας».

Kevin Frayer via Getty Images

Οι σκηνές απερίγραπτου συνωστισμού, που καταγράφηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο στο Σινικό Τείχος της Κίνας θα ήταν αδιανόητες πριν από λίγους μήνες.

Φωτογραφίες από το τουριστικό αξιοθέατο στο Πεκίνο κατέγραψαν τεράστια πλήθη κατά μήκος του τείχους, να στριμώχνονται ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς αποστάσεις μεταξύ τους. Οι περισσότεροι φορούσαν μάσκες προσώπου - αλλά ορισμένοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων μικρών παιδιών, κατέβαζαν τις μάσκες στο πηγούνι τους, ενώ μερικοί δεν φορούσαν καθόλου.

Kevin Frayer via Getty Images
Kevin Frayer via Getty Images
Kevin Frayer via Getty Images
Kevin Frayer via Getty Images

Η χώρα γιορτάζει την λεγόμενη «χρυσή εβδομάδα» μια οκταήμερη εθνική εορτή -  από τις διαδεδομένες ετήσιες περιόδους διακοπών και ταξιδιών στην Κίνα - αλλά και μια σημαντική δοκιμασία για τη χώρα καθώς τώρα δείχνει να ανακάμπτει σιγά-σιγά από την πανδημία.

Τα καταγεγραμμένα ημερήσια κρούσματα στην Κίνα παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα από την άνοιξη.

Υπήρξαν μερικές εξάρσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας εστίας στο Πεκίνο τον Ιούνιο, αλλά αυτές αντιμετωπίστηκαν με άμεσα με μέτρα lockdown και μαζικά τεστ και τα κρούσματα περιορίστηκαν μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Με σχεδόν μηδενικές τοπικές μεταδόσεις του ιού, οι άνθρωποι συνωστίστηκαν σε σταθμούς λεωφορείων, αεροδρόμια και κόμβους διέλευσης για να ταξιδέψουν σε όλη τη χώρα για τις διακοπές, οι οποίες ξεκίνησαν την 1η Οκτωβρίου. Οι τοπικές αρχές έκαναν τα πάντα για να προσελκύσουν τουρίστες, εκδίδοντας ταξιδιωτικά κουπόνια και προσφέροντας δωρεάν ή εκπτωτικά εισιτήρια.

Ωστόσο, σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου, η κυβερνητική υπηρεσία που διαχειρίζεται το Σινικό Τείχος προειδοποίησε τους επισκέπτες να συνεχίσουν να ακολουθούν τους περιορισμούς κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών.

Αυτοί οι περιορισμοί περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κοινωνική απόσταση διατηρώντας του 1,5 μέτρου. «Απαγορεύεται αυστηρά η συγκέντρωση», ανέφερε η ανακοίνωση.

Παλαιότερες οδηγίες στον ιστότοπο του Σινικού Τείχους υπενθύμιζαν στους τουρίστες να φορούν μάσκες προσώπου καθ ’όλη τη διάρκεια της επίσκεψής τους και τους παρότρυναν να «υπακούσουν στην καθοδήγηση και τη διαχείριση του προσωπικού του μουσείου».

Κανένας από αυτούς τους περιορισμούς, πάντως, δεν φάνηκε να τηρείται αυτήν την εβδομάδα.

Kevin Frayer via Getty Images
Kevin Frayer via Getty Images
Kevin Frayer via Getty Images
Kevin Frayer via Getty Images

Πηγή: CNN