ΣΥΡΙΖΑ: Η τετραετία της μεσαίας τάξης

Η αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και ο σχεδιασμός για τις εθνικές εκλογές απασχόλησαν την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πήρε στις ευρωεκλογές το μήνυμα της μεσαίας τάξης ο ΣΥΡΙΖΑ και σπεύδει να διαμορφώσει ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης και των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων. «Ερχεται η τατραετία της μεσαίας τάξης», είπε χαρακτηριστικά υπουργός με γνώση του εκλογικού σχεδιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο μέρος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τα αίτια της ήττας αφιερώθηκε στο θέμα της μεσαίας τάξης με έμφαση την φορολόγησή της. Η πολιτική απόφαση στην οποία κατευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συνολικό πρόγραμμα για την ανακούφιση και την στήριξη της μεσαίας τάξης. Πρόκειται για ένα σχέδιο τετραετίας, το οποίο ήδη εκπονείται, και θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Το πρόγραμμα για την μεσαία τάξη θα γίνει φέιγ βολάν από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα μοιραστεί πόρτα πόρτα από τις οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Ουσιαστικά με αυτό θα επιχειρήσει να επανασυνδεθεί πολιτικά με τα μεσαία εισοδήματα κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κεφαλαιοποιήσει αφενός ότι στήριξε τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και αφετέρου ότι είναι ο πολιτικός αρχηγός που έχει έγνοια για να διανέμει όσα παράγει η εθνική οικονομία.

Δημοφιλή