Πολωνοί καθολικοί εναντίον Μαρίνα Αμπράμοβιτς για «σατανιστική περφόρμανς»

Το κάλεσμα προς τους πιστούς ενάντια στο «διαβολικό βερνισάζ που έχει σκοπό να υποτάξει την Πολωνία στη λατρεία του σατανά» έγινε μέσω facebook.
Simon Dawson / Reuters

Ομάδα φανατικών Πολωνών Καθολικών προειδοποίησε ότι η Μαρίνα Αμπράμοβιτς λατρεύει τον διάβολο και συγκεντρώθηκε έξω από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Znaki Czasu στην πόλη Τορούν, όπου η διάσημη Σέρβα καλλιτέχνις έδινε την περφόρμανς «Marina Abramović: The Cleaner», στο πλαίσιο αναδρομικής έκθεσης της που περιοδεύει στην Ευρώπη.

Το κάλεσμα προς τους πιστούς ενάντια στο «διαβολικό βερνισάζ που έχει σκοπό να υποτάξει την Πολωνία στη λατρεία του σατανά» έγινε μέσω facebook από την ομάδα Zawierzam Maryi.

«.... Η καλλιτέχνις είναι σατανίστρια. Ωστόσο, δεν ζητάμε προσευχές για την Πολωνία μόνο και μόνο επειδή κάποιοι αποκρυφιστές θέλουν να καταραστούν την Πολωνία ... αλλά επειδή είναι καθημερινό μας καθήκον ... » έγραφε μεταξύ άλλων η ανάρτηση.

Τελικά, όπως φαίνεται και στα πλάνα, έξω από το Κέντρο συγκεντρώθηκε μία μικρή ομάδα πιστών που στη συνέχεια προσευχήθηκε χαμηλόφωνα.

(Με πληροφορίες από news.artnet.com)

Δημοφιλή