Εύα Γκριν: Το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ και ο επόμενος πράκτωρ 007

«Ο ρόλος του Τζέιμς Μποντ πρέπει να παίζεται πάντα από άνδρα».
Arthur Mola/Invision/AP

Η γοητευτική Εύα Γκριν, η Βέσπερ Λιντ που «έσπασε» την καρδιά του Τζέιμς Μποντ στην ταινία «Casino Royale» (2006), θα «ξανασμίξει» με τον Ντάνιελ Κρεγκ στη νέα ταινία της σειράς -και τελευταία για τον Κρεγκ.

Απαντώντας σε ερώτηση όσον αφορά τον ηθοποιό που θα ενσαρκώσει τον διάσημο πράκτορα της ΜΙ6 μετά τον Ντάνιελ Κρεγκ, η Γκριν δήλωσε: «Είμαι υπέρ των γυναικών, αλλά έχω την άποψη ότι ο Τζέιμς Μποντ πρέπει να είναι άνδρας. Δεν έχει νόημα να είναι γυναίκα».

Παρά το γεγονός ότι, τα γυρίσματα της 25ης ταινίας Μποντ θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο και η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 8 Απριλίου 2020, τα δημοσιεύματα και οι φήμες για τον επόμενο Μποντ -διάδοχο του Ντάνιελ Κρεγκ- έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Στη short list φιγουράρει ο Ρίτσαρντ Μάντεν του Game of Thrones, αλλά και ο Ίντρις Έλμπα, ενώ στα social media έχει ανοίξει επίσης συζήτηση για την πιθανότητα τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ να παίξει γυναίκα, άποψη στην οποία είναι ανοιχτός και ο ίδιος ο Έλμπα. «Θα μπορούσε να είναι γυναίκα -μαύρη γυναίκα ή λευκή γυναίκα. Γιατί όχι;» είχε πει στο Variety το 2018.

Ωστόσο, η Εύα Γκριν έχει διαφορετική άποψη και δηλώνει αντίθετη στην ιδέα ενός θηλυκού Τζέιμς Μποντ.

«Οι γυναίκες μπορούν να παίξουν πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες, να παίξουν σε action movies και να ενσαρκώσουν υπερ-ηρωίδες, αλλά ο Τζέιμς Μποντ πρέπει πάντα να είναι άνδρας και να μην γίνει Τζέιν Μποντ. Υπάρχει μία ιστορία με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα που πρέπει να συνεχιστεί. Ο ρόλος πρέπει να παίζεται από άνδρα» είπε η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός στην πρεμιέρα της ταινίας «Dumbo» της Disney.

Δεν είναι η πρώτη σταρ που κάνει ανάλογη δήλωση. Η Ρέιτσελ Βάις (εκτός των άλλων και σύζυγος του Ντάνιελ Κρεγκ) υποστήριξε το 2018 ότι δεν θα ήθελε να δει έναν θηλυκό Μποντ επειδή «ο συγγραφέας Ίαν Φλέμινγκ είχε αφιερώσει πολύ χρόνο και ενέργεια για να δημιουργήσει τον ήρωα του, έναν χαρακτήρα ιδιαιτέρως αρρενωπό, ο οποίος έχει τον δικό του τρόπο με τις γυναίκες». Μάλιστα, είχε αντιπροτείνει τη δημιουργία μίας νέας ιστορίας, ενός νέου χαρακτήρα, λέγοντας ότι «οι γυναίκες είναι συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες και αξίζει να έχουν τις δικές του ιστορίες».

Την άποψη ότι ο Μποντ πρέπει να ενσαρκώνεται από άνδρα ηθοποιό έχει και η παραγωγός των ταινιών Μποντ, Μπάρμπαρα Μπροκόλι.

(Με πληροφορίες από Vanity Fair)

Δημοφιλή