Πως θα αγοράσεις το δικό σου ιδιωτικό νησί (και στην Ελλάδα!)

Πού πωλούνται ιδιωτικά νησιά και πως θα τα δείτε.
The Telegraph

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και η Σακίρα έχουν ο καθένας το δικό του ιδιωτικό νησί.
Σε έναν κόσμο γεμάτο από τουρίστες, οι οποίοι εξερευνούν με μανία...και την τελευταία παραλία στη Γη, ένα ιδιωτικό νησί ακούγεται σαν το ομορφότερο όνειρο σε αυτή τη ζωή.

Ποιός δεν έχει εκνευριστεί από ενοχλητικούς...παρείσακτους σε μία ερημική παραλία; Aλλος λατρεύει τις ρακέτες - και άλλος μισεί τους αθλητές της παραλίας και τα μπαλάκια. Αλλος θέλει να ακούσει μουσική - και άλλος θέλει μόνο τον ήχο από τον παφλασμό του κύματος...

Αλλά πώς μπορείτε πραγματικά να αγοράσετε ένα ιδιωτικό νησί;

Όπως συνέβη και με αμέτρητα «μυστικά» που αποκαλύπτονται καθημερινά, το Διαδίκτυο φέρνει σε απόσταση ενός «κλικ» τις πωλήσεις ιδιωτικών νησιών μέσα από την ιστοσελίδα Private Islands.

The Telegraph

Aν περιηγηθείτε στον συγκεκριμένο ιστότοπο, θα βρείτε νησιά προς πώληση ή ενοικίαση παντού στον κόσμο: από τα Φίτζι στον Καναδά - και από τις Μαλδίβες μέχρι την Ελλάδα. Και μάλιστα η χώρα μας διακρίνεται - άλλωστε είναι λογικό να την προτιμούν για τον υπέροχο καιρό και τις μοναδικές παραλίες της - με 14(!) νησιά προς πώληση ή ενοικίαση.

Ωστόσο, ακόμα κι αν έχετε τα μετρητά που απαιτούνται για να γίνετε βασιλιάς ή βασίλισσα του δικού σας μικρού παραδείσου, υπάρχουν περισσότερα ζητήματα...

«Πολλά νησιά δεν είναι εξαιρετικά ακριβά για αγορά», εξήγησε στο CNN ο Στέισι Φίσερ Ρόσενταλ, πρόεδρος της εταιρείας ταξιδιών υψηλής τεχνολογίας Fischer Travel Enterprises.

Η κατασκευή και η συντήρηση είναι συνήθως ένα μεγάλο κόστος, που δεν μπορεί να σηκώσει ο καθένας. Οι λειτουργικές δαπάνες, το νερό και τα καταλύματα (πελάτες και προσωπικό) οδηγούν εκ των πραγμάτων σε μεγάλα έξοδα.

Έτσι, αν το όνειρό σας είναι να μοιάσετε σε κάποιον από τους Κροίσους -κακοποιούς των κινηματογραφικών ταινιών του Τζέιμς Μποντ, πρέπει να οργανωθείτε εγκαίρως!

Επίσης σημαντικό ερώτημα: «Πώς θα φτάσετε μέχρι εκεί;»
Ορισμένα νησιά είναι τόσο απομακρυσμένα ώστε να χρειαστείτε το δικό σας μεταφορικό μέσο, ​​όπως ιδιωτικό αεροπλάνο ή βάρκα. Θα χρειαστείτε επίσης σχέδια για δυσμενείς καιρικές συνθήκες και έναν ειδικό για την ασφάλειά σας. Βλέπετε, η αστυνομία θα βρίσκεται κάπως μακριά...

Travel+Leisure

Στην Ελλάδα

Πάντως, εάν επιμείνετε «ελληνικά», για παράδειγμα στο νησί της Σπαλαθρονιάς, τουλάχιστον δεν θα είστε απομονωμένοι!

Το νησί βρίσκεται ακριβώς έξω από τη Σιθωνία, περίπου 140 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να πάτε πολύ μακριά για να ψωνίσετε στο σούπερ μάρκετ και για άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Πάτροκλος έξω από το Σούνιο, ο Βούβαλος στον Αμβρακικό, η Μάκρη, το Λυχνάρι...

Υπάρχουν και διαφορετικές επιλογές, παράλληλα, ώστε να μην επιβαρυνθεί κάποιος με την αγορά του νησιού και κατόπιν με την κατασκευή: H Μάρτα Τούτσι του Naya Traveler, λέει ότι αντί της αγοράς νησιού μπορεί κάποιος να ζήσει το όνειρο προσωρινά, με χαμηλότερο κόστος: «Ορισμένα ξενοδοχεία προσφέρουν ξεχωριστές βίλες σε μια παραλία, για παράδειγμα, όπου μπορείς να επωφεληθείς από τις υπηρεσίες και τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Για μεγάλες οικογένειες, όπου το προφίλ των πελατών (και η τσέπη τους) απαιτεί ποικιλία επιλογών, ίσως αυτή είναι πιο λογική λύση».

NurPhoto via Getty Images