Το χριστουγεννιάτικο πουλόβερ της ντροπής που απέσυραν τα Walmart

Μετά από θύελλα διαμαρτυριών.
.
.

Το καναδικό τμήμα της αλυσσίδας πολυκαταστημάτων Walmart, βρέθηκε σε δύσκολη θέση εξ αιτίας ενός γιορταστικού πουλόβερ, το οποίο τέθηκε προς πώληση στο site της εταιρείας από εξωτερικό συνεργάτη.

Το εν λόγω πουλόβερ, που ανήκει στην δημοφιλή - σε Β. Αμερική και Βρετανία - κατηγορία των «άσχημων Χριστουγεννιάτικων πουλόβερ», παρουσίαζε τον Αγιο Βασίλη ως φαν του «Κολομβιανού χιονιού πρώτης ποιότητος» και τον απεικόνιζε πανευτυχή, μπροστά σε τρεις χοντρές γραμμές και ένα βουναλάκι κοκαΐνης σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δένδρου.

«Είναι η στιγμή που ο Αγιος Βασίλης είναι, επιτέλους, έτοιμος να απολαύσει το γλυκό, εισαγόμενο χιόνι. Κι είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται για να αντέξει την Παραμονή των Χριστουγέννων» έγραφε, μεταξύ άλλων, η περιγραφή του πουλόβερ στο site, από το οποίο αποσύρθηκε μετά την θύελλα διαμαρτυριών που προκάλεσε.

«Δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες του Καναδά και δεν έχει καμμία θέση στην ιστοσελίδα μας» δήλωσε εκπρόσωπος των Walmart. «Ζητάμε συγγνώμη αν προσβάλλαμε κάποιους άθελά μας.»

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Walmart υποχρεώνονται να αποσύρουν προϊόντα τρίτων από την ιστοσελίδα τους. Το 2018 απέσυραν μία βρεφική φόρμα που υποστήριζε την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ και το 2017 μία περούκα, στην περιγραφή της οποίας χρησιμοποιείτο η λέξη νέγρος.

.
.