Πρέσβης Ισραήλ: Καταδίκη της βεβήλωσης τοιχογραφίας για τον εκτοπισμό των Εβραίων από φασίστες

Οργή για τη βεβήλωση με σβάστικα τοιχογραφίας - μνημείου στη Θεσσαλονίκη, από όπου οι Εβραίοι εκτοπίστηκαν στη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.
Huffpost Greece

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί στην Θεσσαλονίκη η βεβήλωση με φασιστικά σύμβολα μίας τοιχογραφίας που αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο, καθώς είναι αφιερωμένη στον εκτοπισμό των Εβραίων της πόλης.

Στις φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή της η HuffPost, διακρίνεται μεταξύ άλλων μία σβάστικα, που αποτελεί ”τεκμήριο φρονημάτων” για τους δράστες, που ενήργησαν εν κρυπτώ φυσικά, ελπίζοντας ότι θα αποφύγουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις για την πράξη τους.

ΗuffPost Greece

Ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Νόαμ Κατς έκανε την ακόλουθη δήλωση για την βεβήλωση με φασιστικά σύμβολα τοιχογραφίας στην Θεσσαλονίκη αφιερωμένη στον εκτοπισμό των Εβραίων της πόλης:

«Είμαι συγκλονισμένος από την βεβήλωση με φασιστικά σύμβολα της τοιχογραφίας αφιερωμένης στον εκτοπισμό των Εβραίων της Θεσσαλονίκης στο Ολοκαύτωμα στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και την καταδικάζω. Πρόκειται για ένα ακόμη αντισημιτικό περιστατικό στην πόλη τις τελευταίες εβδομάδες. Δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή σε τέτοια φαινόμενα που διαπράττονται από εξτρεμιστές σε μια πόλη και χώρα που πλήρωσαν τόσο βαρύ τίμημα στο Ολοκαύτωμα. Πιστεύουμε ότι οι ελληνικές αρχές θα εντοπίσουν τους δράστες και θα τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη».

HuffPost Greece

Δημοφιλή