Ρεκόρ για το ντοκιμαντέρ του Χάρι και της Μέγκαν στο Netflix

Η ανακοίνωση της πλατφόρμας λίγο πριν την προβολή των τριών νέων -και τελευταίων- επεισοδίων που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.

Το Netflix ανακοίνωσε ότι η σειρά ντοκιμαντέρ «Harry & Meghan» κατέγραψε τον μεγαλύτερο χρόνο τηλεθέασης από οποιοδήποτε άλλο ντοκιμαντέρ που έχει προβληθεί στην πλατφόρμα κατά την πρώτη εβδομάδα διαθεσιμότητας του.

Τα τρία πρώτα επεισόδια είχαν 81,55 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης σε όλο τον κόσμο μετά την πρεμιέρα, την περασμένη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου. Όπως ανακοίνωσε το Netflix, «πρόκειται για τις περισσότερες ώρες προβολής από κάθε τίτλο ντοκιμαντέρ σε εβδομάδα πρεμιέρας». Περισσότερα από 28 εκατομμύρια νοικοκυριά παρακολούθησαν τουλάχιστον μέρος της σειράς.

Το «Harry & Meghan» ήταν η δεύτερη αγγλόφωνη σειρά με τις περισσότερες προβολές στο Netflix παγκοσμίως μεταξύ 5 και 11 Δεκεμβρίου, πίσω από τη σειρά «Wednesday» του Τιμ Μπάρτον. Επίσης -ως ήταν αναμενόμενο- ήταν η Νο 1 αγγλόφωνη σειρά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στη Βρετανία και η Νο 2 σε Αυστραλία και ΗΠΑ, ενώ ανέβηκε στο Top 10 της πλατφόρμας σε 85 χώρες.

Στα τρία πρώτα επεισόδια του ντοκιμαντέρ, που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ έκαναν σειρά αποκαλύψεων, με τη Μέγκαν να θυμάται την πρώτη απειλή θανάτου που δέχτηκε και τον Χάρι να μιλά για τα ραντεβού τους.

Αντιδρώντας στην έντονη κριτική για τη δημοσίευση προσωπικών στιγμών μέσα από φωτογραφίες και βίντεο που περιλαμβάνονται στο ντοκιμαντέρ, το ζευγάρι απάντησε διά του εκπροσώπου του ότι ο βασικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψουν τα βασιλικά τους καθήκοντα δεν ήταν η ιδιωτικότητα. «Το διαστρεβλωμένο αυτό αφήγημα είχε σκοπό να παγιδεύσει το ζευγάρι στη σιωπή… [Χάρι και Μέγκαν] Επιλέγουν να μοιραστούν την ιστορία τους, με τους δικούς τους όρους, και όμως τα ταμπλόιντ έχουν δημιουργήσει μια εντελώς αναληθή αφήγηση που διαπερνά την κάλυψη του Τύπου και την κοινή γνώμη. Τα γεγονότα είναι ακριβώς μπροστά τους», ανέφερε η δήλωση.

Τα επόμενα τρία επεισόδια που θα είναι διαθέσιμα στο Netflix από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, εστιάζουν στην απόφαση να εγκαταλείψουν τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Όπως λέει ο Χάρι στο νέο τρέιλερ που δόθηκε στη δημοσιότητα, σε μία πρόγευση όσων θα δούμε στα τρία τελευταία επεισόδια, «Χαίρονταν να λένε ψέματα για να προστατεύσουν τον αδελφό μου», με τη Μέγκαν να προσθέτει «Δεν με πέταξαν στους λύκους, με τάισαν στους λύκους».

Με πληροφορίες από The Guardian