Ρόουαν Άτκινσον: Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα να παίζω τον Mr Bean

Πάνω από 18 εκατ. Βρετανοί παρακολουθούσαν τη σειρά όταν έκανε το ντεμπούτο της στο ITV το 1990.
Stuart C. Wilson via Getty Images

Ο «Mr Bean» είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες μυθοπλασίας στον κόσμο χάρη στην ομότιτλη τηλεοπτική σειρά που προβαλλόταν σε 245 σημεία του κόσμου, καθώς και τις εξαιρετικά επιτυχημένες μεταφορές της σε μεγάλη οθόνη.

Ωστόσο, ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός Ρόουαν Άτκινσον, δημιουργός και πρωταγωνιστής της σειράς (και των ταινιών που ακολούθησαν), δηλώνει παρά τους αμέτρητους θαυμαστές και τη φήμη που του χάρισε ο ρόλος σε κάθε γωνιά της γης, ότι στην πραγματικότητα δεν απολαμβάνει ιδιαίτερα να παίζει «το παιδί στο σώμα ενός μεγάλου άνδρα», περιγράφοντάς την εμπειρία ως «αγχωτική και εξαντλητική».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται ενώ είναι στα σκαριά ένας νέος «Mr Bean», αυτή τη φορά ως ταινία κινουμένων σχεδίων, εξού και ο Άτκινσον προσθέτει ότι είναι πιο εύκολο μόνο να δανείζει τη φωνή του στον χαρακτήρα.

Όπως είπε στο Radio Times «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην αρχή της δημιουργίας μίας ταινίας κινουμένων σχεδίων για τον κ. Bean -είναι πιο εύκολο για μένα να ερμηνεύσω τον χαρακτήρα φωνητικά παρά οπτικά. Δεν μου αρέσει πολύ να παίζω τον Mr. Bean. Το βάρος της ευθύνης δεν είναι ευχάριστο. Το βρίσκω αγχωτικό και εξαντλητικό και ανυπομονώ να τελειώσει. Στην πραγματικότητα δεν μου αρέσει καθόλου η διαδικασία της δημιουργίας ο,τιδήποτε -πιθανώς με εξαίρεση το “Blackadder” (σ.σ. την κωμική σειρά «Μαύρη Οχιά» του BBC)».

Stuart C. Wilson via Getty Images

Ο Ρόουαν Άτκινσον λέει ότι δεν εξεπλάγη ποτέ με την επιτυχία της σειράς και των ταινιών «επειδή το να βλέπεις έναν ενήλικα να συμπεριφέρεται με παιδαριώδη τρόπο χωρίς να έχει συναίσθηση ούτε κατ′ ελάχιστον πόσο ακατάλληλη είναι η συμπεριφορά του είναι εξ ορισμού αστείο. Το γεγονός δε, ότι ο χαρακτήρας είναι κωμικός οπτικά (με κινήσεις και εκφράσεις) και όχι λεκτικά, εξηγεί την επιτυχία του διεθνώς». Και επισημαίνει: «Στην πραγματικότητα έχει ένα δυσανάλογα υψηλό ποσοστό σε μουσουλμανικές χώρες και μέρη με αυστηρότερα καθεστώτα από τα δικά μας».

Δημοφιλή