ΔΙΕΘΝΕΣ
25/10/2020 08:30 EET

Γιατί μια αλυσίδα φαστ φουντ μετονόμασε μπέργκερ της από «τουρκικό» σε «ελληνικό»

Τι πυροδότησε αυτή την απρόσμενη αλλαγή στον κατάλογο της εταιρείας.

Kate_Maleva via Getty Images

Μια αλυσίδα φαστ φουντ στην Σαουδική Αραβία «βάφτισε» ελληνικό ένα από τα μπέργκερ της που προ ημερών είχε τον τίτλο «τουρκικό». Φαίνεται πως οι εντάσεις των δύο χωρών δεν άφησαν ανεπηρέαστες ούτε τις... κουζίνες της χώρας, οπότε αποφάσισε, για το καλό της πελατείας της να ακολουθήσει άλλη πολιτική γραμμή. 

Συγκεκριμένα, καθώς οι εντάσεις αυξήθηκαν μεταξύ Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας, η αλυσίδα γρήγορου φαγητού της τελευταίας, Herfy’s,  ανακοίνωσε ότι αντικαθιστά το «τουρκικό» μπέργκερ με το «ελληνικό», μειώνοντας μάλιστα την τιμή. 

«Είναι το ίδιο πράγμα», διαβεβαίωσε ο υπάλληλος της Herfy, Μαχμούντ έναν πελάτη με χαμογελαστός, προσφέροντας και τη συνοδευτική σος για το γεύμα του. «Μόνο το όνομα άλλαξε».

Όλα άλλαξαν, μετά από μποϋκοτάζ αρκετών επιχειρήσεων της Σαουδικής Αραβίας στα προϊόντα τουρκικής προέλευσης λόγω της «εχθρικότητας» της Τουρκίας απέναντι στην ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Μάλιστα, η καμπάνια των Σαουδαράβων κατά τούρκικων προϊόντων στα social media έχει το δικό της λογότυπο και hashtag, ενώ γνωστός αρθρογράφος και υποστηρικτής της κυβέρνησης ανέφερε στο Twitter ότι «Οι πραγματικοί πολίτες δεν περιμένουν κυβερνητικές αποφάσεις για να δράσουν». 

Οι ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των χωρών επιδεινώθηκαν μετά τη δολοφονία του αρθρογράφου της Washington Post , Τζαμάλ Κασόγκι, το 2018, επικριτή της Σαουδικής ηγεσίας, στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη. 

 

Πηγή: Bloomberg