Σάρωσε με το κινητό την ίριδα του ματιού της την ώρα που κοιμόταν και την έκλεψε

Και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3.5 ετών.
Thomas Trutschel via Photothek via Getty Images

Ένας 28χρονος άνδρας στην Κίνα καταδικάστηκε για κλοπή 24.000 δολαρίων (21.340 ευρώ) χρησιμοποιώντας την ίριδα του ματιού της πρώην κοπέλας του για να αποσπάσει τους τραπεζικούς της κωδικούς.

Όπως ανέφεραν οι Times, ο άνδρας επισκέφθηκε το διαμέρισμα της άρρωστης φίλης του πριν από ένα χρόνο για να της πάει φαγητό και φάρμακα, που όμως της έφεραν υπνηλία.

Μόλις την πήρε ο ύπνος, πάτησε με το δάχτυλό της την οθόνη του κινητού της για να το ξεκλειδώσει και στη συνέχεια σήκωσε τα βλέφαρά της για να ξεκλειδώσει την εφαρμογή Alipay, χρησιμοποιώντας την αναγνώριση προσώπου, αλλάξε τον κωδικό πρόσβασης και μεταφέρε χρήματα από τον λογαριασμό της στον δικό του.

Όταν η γυναίκα την επόμενη μέρα έλαβε ειδοποιήσεις για άγνωστα προς εκείνη τραπεζικά εμβάσματα που είχε πραγματοποιήσει, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Ο Χουάνγκ, όπως είναι το όνομα του δράστη, συνελήφθη τον Απρίλιο και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3.5 ετών ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 3.100 δολαρίων (2.800 ευρώ).

Εκπρόσωπος της Alipay είπε πως η εταιρεία θα αποζημιώνει τους πελάτες της σε πολύ «ειδικές και σπάνιες» περιπτώσεις κλοπής, όπως η συγκεκριμένη.

Παράλληλα προέτρεψε τους χρήστες να χρησιμοποιούν πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ασφαλείας για την προστασία των λογαριασμών τους.

Δημοφιλή