Σαγκάη: Δύο νεκροί από περίεργη πτώση ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Νio από τον 3ο όροφο κτιρίου (vid)

Οργισμένα σχόλια στα social media για την ανακοίνωση της εταιρείας που αναγκάστηκε και την "κατεβάσει". Ήθελε να αποκλείσει ενδεχόμενο προβλήματος με το αυτοκίνητο.
Weibo

Δύο νεκροί από περίεργη πτώση ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Νio από τον 3ο όροφο κτιρίου στη Σαγκάη

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Nio ανακοίνωσε πως δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα από τα οχήματά της έπεσε από τον τρίτο όροφο των κεντρικών της γραφείων στη Σαγκάη.

Ένα μέλος του προσωπικού και ένα άτομο από συνεργαζόμενη εταιρεία έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη γύρω στις 17:20 τοπική ώρα, ανέφερε η εταιρεία. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους βρίσκονταν μέσα στο όχημα καθώς έπεσε από το κτίριο.

Η Nio λέει ότι άρχισε αμέσως έρευνα για το περιστατικό σε συνεργασία με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ο τρίτος όροφος του κτιρίου από όπου έπεσε το αυτοκίνητο έχει χαρακτηριστεί ως εκθεσιακός χώρος, εγκατάσταση δοκιμών ή χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

″Η εταιρεία μας συνεργάστηκε με το τμήμα δημόσιας ασφάλειας για να ξεκινήσει η έρευνα και η ανάλυση των αιτιών του ατυχήματος. Με βάση την ανάλυση της κατάστασης στο σημείο, μπορούμε αρχικά να επιβεβαιώσουμε ότι επρόκειτο για ατύχημα (δεν προκλήθηκε από το όχημα)” ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

″Αισθανόμαστε βαθύτατα λυπημένοι για αυτό το ατύχημα και θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον συνάδελφο και τον συνεργάτη μας που έχασαν τη ζωή τους. Έχει συσταθεί ομάδα για να βοηθήσει τις οικογένειες”.

Η αρχική δήλωση της Nio στο Weibo προσέλκυσε μέσα σε 30 λεπτά περισσότερα από χίλια σχόλια αλλά στη συνέχεια αφαιρέθηκε.

Η τελευταία πρόταση της δήλωσης πως το περιστατικό ”δεν σχετίζεται με το ίδιο το όχημα” προκάλεσε πολλά οργισμένα σχόλια από τους χρήστες των social media.

Ένα απο αυτά, σύμφωνα με το BBC ανέφερε πως η δήλωση ”δείχνει το κρύο αίμα του καπιταλισμού”, ενώ ένα άλλο πως ”Η τελευταία πρόταση είναι τόσο αδιάφορη. Ήρθαν [οι οδηγοί δοκιμής] να δοκιμάσουν το όχημα, αλλά εσείς λέτε ότι [το ατύχημα] δεν έχει καμία σχέση με το όχημα;”. Ένας άλλος χρήστης του Weibo είπε ότι ”θα πρέπει να επιβεβαιώσει το γραφείο δημόσιας ασφάλειας εάν πρόκειται για ατύχημα ή όχι”.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δημοσίευσε στη συνέχεια μια νέα δήλωση η οποία εξακολουθεί να αναφέρεται σε ατύχημα αλλά τώρα η φράση ”δεν προκλήθηκε από το όχημα” είναι μέσα σε παρένθεση προφανώς για να μην τονίζεται αυτό το σκέλος της πρότασης.

Όλα τα σχόλια στη νέα ανάρτηση είναι πλέον “RIP”.

Η Nio βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εγχώριας προσπάθειας της Κίνας να κυριαρχήσει στη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων. Έχει στοιχηματίσει πολλά στις εναλλάξιμες μπαταρίες στα αυτοκίνητά της ως τρόπο να ξεπεράσει τις ανησυχίες των πελατών σχετικά με τη συχνή φόρτιση.

Η εταιρεία αποκαλείται μερικές φορές ο ”δολοφόνος της Τέσλα”, σε μια αναφορά στον ανταγωνισμό της με την κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων του πολυδισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία έχει ένα σημαντικό εργοστάσιο παραγωγής στη Σαγκάη.

Weibo

Πηγή: BBC