ΔΙΕΘΝΕΣ
14/10/2020 11:01 EEST | Updated 14/10/2020 11:02 EEST

Σχεδόν 9 στους 10 εργαζόμενους θέλουν να διατηρήσουν την επιλογή της τηλεργασίας

Ακόμη και μετά την χαλάρωση των περιορισμών.

jacoblund via Getty Images

Σχεδόν εννέα στους 10 εργαζόμενους θέλουν να είναι σε θέση να επιλέξουν αν θα εργαστούν από το σπίτι ή το γραφείο όταν οι περιορισμοί για την μείωση της διασποράς του κορονοϊού χαλαρώσουν, σύμφωνα με έρευνα της Cisco Systems.

Η πανδημία έχει οδηγήσει πολλούς να βλέπουν πλέον με άλλο μάτι την τηλεργασία, με τα δύο τρίτα των εργαζομένων να τρέφουν μεγαλύτερη εκτίμηση των πλεονεκτημάτων και των προκλήσεων που αυτή προφέρει.

Παρόλο που μόνο το 5% των ερωτηθέντων εργαζόταν από το σπίτι πριν από το lockdown, τώρα το 87% των εργαζομένων λέει ότι θέλει να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει πού, πώς και πότε θα εργαστεί - προτιμώντας έναν συνδυασμό μεταξύ του γραφείου και της απομακρυσμένης εργασίας, σύμφωνα με τα ευρήματα της Cisco που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη.

Ο αντιπρόεδρος της Cisco, Γκόρντον Τόμσον, είπε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να αναδιαμορφώσουν τον τρόπο λειτουργίας τους για να βοηθήσουν στην ικανοποίηση των νέων απαιτήσεων των εργαζομένων, οι οποίοι δίνουν προτεραιότητα στην αποτελεσματική επικοινωνία και τη συνεργασία πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Είπε ότι η τεχνολογία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί επίσης για να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι είναι ασφαλείς, όπως και τα δεδομένα τους, στο εργασιακό τους περιβάλλον, είτε αυτό είναι στο σπίτι είτε στο γραφείο.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει, για παράδειγμα, αισθητήρες που παρακολουθούν τη θέρμανση και το φωτισμό σε ένα σταθμό εργασίας στο σπίτι, ή τεχνολογία που ελέγχει την κοινωνική απόσταση και αν οι άνθρωποι φορούν μάσκες στο γραφείο, τόνισε.

«Δεν πρόκειται πλέον για τη σύνδεση ανθρώπων, αλλά για την εμπειρία που προσφέρετε στους ανθρώπους καθώς είναι συνδεδεμένοι», είπε σε συνέντευξή του. «Επενδύουμε πολύ περισσότερο στο αναλυτικό κομμάτι που βρίσκεται πίσω από τη συνδεσιμότητα».

Η Cisco, στο πλαίσιο της έρευνάς της ρώτησε 10.000 άτομα σε 12 αγορές στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Ρωσία.