ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/03/2020 12:25 EET

Συνάντηση Πάιατ - Δένδια για τις τουρκικές προκλήσεις και το προσφυγικό

Στην Αθήνα η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων. Ακύρωσε την επίσκεψη η πρόεδρος της Κομισιόν, λόγω κορονοϊού.

IDA MARIE ODGAARD via Getty Images

Συνάντηση με τον αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ είχε ο υπουργός  Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση εστιάσθηκε στις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας, καθώς και στην κατάσταση στον Εβρο, σχετικά με τις οποίες ο Υπουργός Εξωτερικών ανέπτυξε διεξοδικά τις ελληνικές θέσεις.

Στο μεταξύ το υπ.Μετανάστευσης και Ασύλου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον και ακολούθησε σύσκεψη για τα ασυνόδευτα παιδιά, με τη συμμετοχή-πέραν τον υπουργού Νότη Μηταράκη, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, της υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, των γενικών γραμματέων του υπουργείου Μετανάστευσης, Πάτροκλου Γεωργιάδη και Μάνου Λογοθέτη, και της ειδικής γραμματέα, Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Νωρίτερα, το πρωί, η επίτροπος συναντήθηκε με τους επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ενώ στη συνέχεια είχε επαφή και με εκπροσώπους ΜΚΟ.

Τέλος η η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ακύρωσε το ταξίδι της στην Ελλάδα εξαιτίας του κορονοϊού. 

Η Πρόεδρος της Κομισιόν επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και να επισκεφθούν το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης του Ελαιώνα στις 2 το μεσημέρι.