Συνελήφθη Τούρκος στις Καστανιές Έβρου

Συνελήφθη Τούρκος στις Καστανιές Έβρου
Stringer . / Reuters

Αγρότης που εκτελούσε εργασίες του δήμου Αδριανούπολης δηλώνει ο Τούρκος υπήκοος που συνελήφθη από στην περιοχή Καστανιές Έβρου, από Έλληνες στρατιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στην οριογραμμή Ελλάδας - Τουρκίας και φέρεται να πέρασε σε ελληνικό έδαφος, πολύ κοντά στο σημείο που συνέβη το περιστατικό με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Οι δυνάμεις του φυλακίου που εκτελούσαν περιπολία τον είδαν να μπαίνει με το τρακτέρ του περίπου 10 μέτρα στο ελληνικό έδαφος και έτσι τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια ο συλληφθείς παραδόθηκε στην Αστυνομία και έχει μεταφερθεί στην Ορεστιάδα, ενώ πάνω του είχε ταυτότητα πολίτη.

Με την υπόθεση ασχολούνται το υπουργείο Εξωτερικών και η ΕΛ.ΑΣ., ενώ έχει ενημερωθεί και η ΕΥΠ. Η είδηση της σύλληψης κάνει τον γύρο των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης, που έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα το όνομα και τη φωτογραφία του συλληφθέντα. Πρόκειται για τον Μουσά Αλερίκ, με τον δήμαρχο Αδριανούπολης να δηλώνει στα τουρκικά ΜΜΕ πως εκτελούσε εργασίες ανανέωσης του δικτύου ύδρευσης για λογαριασμό του δήμου και ότι έχει επικοινωνήσει με τις ελληνικές Αρχές για να αφεθεί ελεύθερος.

Δημοφιλή