ΣΥΡΙΖΑ: Στις 2/9 το διαρκές συνέδριο – Με 30 υπογραφές οι υποψήφιοι για την προεδρία

Ενώ καλούνται να λύσουν την δύσκολη εξίσωση για την υποψηφιότητα στο Δήμο της Αθήνας.
Eurokinissi

Με το χρόνο να πιέζει, γιατί τα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια πρέπει να κλείσουν μέχρι τα τέλη του Αυγούστου, στον ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να λύσουν την δύσκολη εξίσωση για την υποψηφιότητα στο Δήμο της Αθήνας.

Σε αδιέξοδο, παρά τις δυο απανωτές συνεδριάσεις βρέθηκε η Πολιτική Γραμματεία την προηγούμενη εβδομάδα, έχοντας πάνω στο τραπέζι πέντε ονόματα για το πρώτο Δήμο της χώρας, αυτά των Ζαχαριάδη, Φίλη, Φιλίππου, Τσουκαλά, Μπαλαούρα.

Στην τελευταία συνεδρίαση στο τραπέζι της Π.Γ. έπεσε εκ νέου το όνομα του καλαθοσφαιριστή του ΠΑΟ Νίκου Παππά, που είχε προτείνει και εγκρίνει η Κ.Ε. τον περασμένο Απρίλιο. Ο κ. Παππάς, ο οποίος μετά τις εθνικές εκλογές είχε εκφράσει κάποιες επιφυλάξεις ως προς την υποψηφιότητα του, δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Δήμαρχος με το ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Όλα όμως, θα ξεκαθαρίσουν μέσα στην βδομάδα όπου τετραμελής αντιπροσωπεία του κόμματος θα συναντηθεί με τον πρώην μπασκετομπολίστα του Παναθηναϊκού, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του και να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισε:

- Το Διαρκές Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 2 Σεπτεμβρίου, με θέμα: “την έγκριση και τυπικά των υποψηφιοτήτων για την Προεδρία του Κόμματος, οι οποίες μπορούν να κατατεθούν μέχρι και το Διαρκές Συνέδριο”.

- Για την κατάθεση υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ για τις υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, δεν απαιτούνται υπογραφές.

- Ανακοίνωσε ακόμα ότι στηρίζει τον γιατρό Μανώλη Μάκαρη στη περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοφιλή