ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/02/2021 11:43 EET | Updated 22/02/2021 15:03 EET

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλλιτεχνών έξω από το υπουργείο Πολιτισμού

Με αίτημα την παραίτηση της υπουργού Λίνας Μενδώνη.

Eurokinissi

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Μπουμπουλίνας, έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου, ηθοποιοί του ΣΕΗ και εργαζόμενοι στον οπτικοακουστικό χώρο, ζητώντας την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

«Σήμερα υπάρχει μια αυθόρμητη προσέλευση έξω από το ΥΠΠΟ, ανθρώπων που ζητάμε την αξιοπρέπεια του χώρου μας, ζητάμε, όπως γράφει το τεράστιο πανώ μας ”Μενδώνη παραιτήσου”» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, (ΠΟΘΑ) Κώστας Κεχαγιόγλου.

«Ζητάμε», συνεχίζει ο ίδιος, «να υπάρχει υψηλή προστασία νομική και ηθική, για όσους αποφασίζουν να καταγγείλουν φαινόμενα καταχρηστικής συμπεριφοράς, κακοποιητικές πράξεις, όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει. Η υπουργός Πολιτισμού και ο πρωθυπουργός ολιγώρησαν».

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΘΑ αναφέρει:

«Σήμερα οι άνθρωποι του πολιτισμού βροντοφώναξαν «Μενδώνη, παραιτήσου». Η αυθόρμητη προσέλευση του κόσμου έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού δείχνει την ανάγκη ενός κλάδου που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ για κάθαρση και δικαιοσύνη. Σε αυτό το σημείο η παραίτηση Μενδώνη δεν αρκεί. Πρέπει να ξεριζωθεί όλο το στρεβλό σύστημα που εκμεταλλεύεται τον χώρο του Πολιτισμού και να τιμωρηθούν όσοι το στήριξαν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος βρίσκεται με όλες της τις δυνάμεις στο πλευρό των θυμάτων και όσων θέλουν να μιλήσουν. Ταυτόχρονα θα βρεθεί απέναντι σε όποιον χρησιμοποιήσει την υπόθεση Λιγνάδη για να στοχοποιήσει συλλήβδην το Θέατρο και ειδικά την πρώτη σκηνή της χώρας.  Θα παλέψουμε ώστε η επόμενη μέρα να βρει το Θέατρο πιο καθαρό, πιο δημοκρατικό, πιο ελεύθερο».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, κλήθηκε σε κατάθεση από τον εισαγγελέα το πρωί της ίδιας μέρας, για την υπόθεση καταγγελιών «σεξουαλικής βίας» στο θέατρο.