ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/02/2019 11:30 EET

Σφακιά: Γλύτωσε από θαύμα όταν έπεσε βράχος 25 τόνων στο σπίτι της

Ευτυχώς, χτύπησε το τηλέφωνο.

flashnews.gr

Ένα τρομακτικό περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης, στο χωριό Ασκύψου του δήμου Σφακίων, όπως διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ του flashnews.gr.

Ένας τεράστιος βράχος, βάρους 25 τόνων, αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω σε σπίτι, καταπλακώνοντας ένα τμήμα του.

Είναι πραγματικά απίστευτο το πώς γλίτωσε από βέβαιο θάνατο η ηλικιωμένη γυναίκα που ζούσε στο σπίτι.

Η γυναίκα βρισκόταν στην κουζίνα και μαγείρευε, όταν χτύπησε το τηλέφωνο και μετακινήθηκε για να απαντήσει. Δευτερόλεπτα αργότερα ο βράχος ”προσγειώθηκε” με δύναμη ακριβώς στο σημείο στο οποίο μαγείρευε η γυναίκα. 

 

flashnews.gr

Να σημειωθεί ότι αν δεν υπήρχε βλάστηση και μια άγρια βελανιδιά που ανέκοψε  την ταχύτητα του βράχου, θα είχε συνεχίσει την πορεία του και θα είχε καταλήξει σε καφενείο που βρίσκεται κάτω από το σπίτι και το οποίο ήταν γεμάτο πελάτες.

Στο σημείο έσπευσε ο δήμαρχος Σφακίων με τεχνικό κλιμάκιο, άνδρες του τοπικου αστυνομικού τμήματος και πυροσβέστες από την Ανώπολη. 

Την Τετάρτη έγινε αυτοψία στο σημείο αποκόλλησης του βράχου για να ελεγχθεί αν υπάρχει κίνδυνος να ξεκολλήσουν κι άλλα κομμάτια. Η ηλικιωμένη γυναίκα θα αποζημιωθεί και το σπίτι της θα επισκευαστεί με έξοδα του δήμου Σφακίων.