Σκύλος περίμενε τους δικούς του ενάμισι μήνα, έξω από το καμένο σπίτι τους

Μια ιστορία που θυμίζει τον Χάτσικο, αλλά έχει happy end.

Όσο η καταστροφική φωτιά στη Βόρεια Καλιφόρνια δεν έλεγε να κωπάσει, καταστρέφοντας εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους, σπίτια και στερώντας τη ζωή από 85 ανθρώπους, o Μάντισον περίμενε υπομονετικά.

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου, Αντρέα Γκέιλορντ δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σπίτι της από τις 8 Νοεμβρίου λόγω των έκτακτων μέτρων ασφαλείας για τη φωτιά, οπότε ο Μάντισον είχε απομείνει πίσω, μόνος του.

Mία εθελόντρια από τη φιλοζωική οργάνωση K9 Paw Print Rescue, η Σάιλα Σάλιβαν, είχε ήδη βοηθήσει στην ανεύρεση του αδελφού του Μάντισον, Μιγκέλ, ο οποίος τελικά βρέθηκε σε διαφορετική πόλη. Αλλά ο Μάντισον ήταν δύσκολο να βρεθεί.Η ίδια αναφέρει ότι τον είχε εντοπίσει κάποιες φορές σε ένα φαράγγι όπου ο σκυλάκος κατέφευγε προς ανεύρεση τροφής. Η εθελόντρια επέστρεφε στο σημείο όπου τoν είχε δει και την επόμενη μέρα, τοποθετώντας δοχεία με φαγητό και νερό αλλά ποτέ δεν τoν είδε από τόσο κοντά, ώστε να τoν πλησιάσει και να τoν πάρει μαζί της. Μάλιστα, η εθελόντρια φρόντισε να πάρει ένα ρούχο της Αντρέα Γκέιλορντ και να το τοποθετήσει εκεί που μέχρι πρότινος ήταν το σπίτι της, ώστε ο σκύλος να το μυρίσει και να αναγνωρίσει τη μυρωδιά της και να μην φύγει από την περιοχή.

Όταν οι αρχές της Καλιφόρνια επέτρεψαν στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών να επιστρέψουν στο σπίτι τους, η 75χρονη Αντρέα Γκέιλορντ ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν. Ήξερε ότι το σπίτι της είχε παραδοθεί ολοσχερώς στη φωτιά και είχε γίνει όλο στάχτη, όμως η προσμονή της είχε κάνει με τον σκύλο της. Θα τον έβρισκε άραγε ξανά; Είχε περάσει ήδη σχεδόν ενάμισι μήνας από τότε που τον είχε δει τελευταία φορά.

Και όμως, ο Μάντισον ήταν εκεί. Έξω ακριβώς από το σημείο που κάποτε βρισκόταν η είσοδος του σπιτιού της Αντρέα. Συγκινημένη, με δάκρυα στα μάτια, η γυναίκα μίλησε στο ABC για τον αγαπημένο της σκύλο, ευχαριστώντας θερμά την εθελόντρια που ασχολήθηκε τόσο με την περίπτωση του Μάντισον. «Δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερο σκύλο. Παρέμεινε εδώ σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Είναι ο καλύτερος» έλεγε και ξαναέλεγε βουρκωμένη, σύμφωνα με τους straitstimes.

Ο Μιγκέλ, που είχε βρεθεί από άλλη φιλοζωική οργάνωση από τις πρώτες μέρες της φωτιάς, είχε μεταφερθεί σε ένα καταφύγιο ζώων, 350 χιλιόμετρα μακριά από το -καμένο- σπίτι του, επανενώθηκε και αυτός με την οικογένεια.

Τώρα, η εθελόντρια μοιράζεται τις εντυπώσεις της από την οικογένεια της Αντρέα, αποκαλύπτοντας ότι τα φέρνουν δύσκολα πέρα και πώς έχασαν όλα τους τα υπάρχοντα στη φωτιά, ζητώντας για πρώτη φορά από τους followers της να βοηθήσουν μια οικογένεια, όχι ένα ζώο.

Με πληροφορίες από straitstimes