Τα σκόουνς είναι ταυτισμένα με την απογευματινή συνήθεια του τσαγιού κυρίως στη Βρετανία, αλλά όχι μόνο. 

Η βασιλική οικογένεια μοιράστηκε πρόσφατα στον λογαριασμό της στο Instagram, την συνταγή για τα μπισκότα που είναι απαραίτητα για τον μπουφέ ενός πάρτι σε κήπο. Μάλιστα, φήμες υποστηρίζουν ότι η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ δεν περνάει μέρα χωρίς να απολαύσει το τσάι της και να γευτεί τα αγαπημένα της αφράτα ψωμάκια με τις μαρμελάδες και τα αλείμματα. 

Advertisement
Advertisement

«Κάθε χρόνο στα πάρτι των κήπων βασιλικών κατοικιών, καταναλώνονται περισσότερα από 27.000 φλιτζάνια τσαγιού, 20.000 σάντουιτς και 20.000 κομμάτια σκόουνς. Οι βασιλικοί σεφ ζαχαροπλαστικής μοιράζονται την συνταγή για φρουτώδη σκόουνς, τα οποία παραδοσιακά κάθε χρόνο σερβίρονται στο παλάτι του Μπάκινχαμ», γράφει η λεζάντα στο βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Every year at Garden Parties across The Royal Residences, over 27,000 cups of ☕️, 20,000 🥪 and 20,000 slices of 🍰 are consumed! The Royal Pastry Chefs are happy to share their recipe for fruit scones, which traditionally would be served at Buckingham Palace every summer. Remember to tag us in your #royalbakes creations! 𝗜𝗻𝗴𝗿𝗲𝗱𝗶𝗲𝗻𝘁𝘀: -500g Plain Flour -28g Baking Powder -94g Butter -86g Sugar -2 Whole Eggs -140ml Butter Milk -100g Sultanas – a type of raisin (Cover in hot water and leave to soak for 30 minutes) 𝗠𝗲𝘁𝗵𝗼𝗱: -Preheat oven to 180 C -Mix the flour, baking powder, butter and sugar together in a bowl, until a crumb is formed -In a separate bowl, whisk the eggs and buttermilk together -Add the liquid to the crumb mixture -Continue to mix the dough, until it is smooth -(Optional) Add the sultanas, and mix until evenly distributed 1Remove the dough from the bowl, flatten the dough and cover -Leave to rest for approximately 30 minutes -Roll out the dough to a thickness of 2.5 cm and cut to desired shape -Rest the scones for another 20 minutes -Gently egg was the top of the scones -Bake in the oven for 10-12 minutes until golden brown -Cool before serving with jam and clotted cream Enjoy!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily) στις

Τα ψωμάκια / μπισκότα μπορεί να σερβιριστούν ως πρωϊνό ή βραδινό σνακ. Ακολουθεί η συνταγή. 

Υλικά

  • 500 γραμμάρια απλό αλεύρι
  • 28 γραμμάρια Μπέικιν Πάουντερ
  • 94 γραμμάρια βούτυρο
  • 86 γραμμάρια ζάχαρης
  • 2 ολόκληρα αυγά
  • 140 ml βουτυρόγαλα
  • 100 γραμμάρια σταφίδας τύπου Σουλτανίνας (την ρίχνουμε σε ζεστό νερό και την αφήνουμε να μουλιάσει μέσα για 30 λεπτά) 

 Εκτέλεση 

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου

– Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο και την ζάχαρη σε ένα μπολ μαζί, μέχρι να αποκτήσουν την μορφή τριμμένων ψίχουλων

Advertisement

– Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και το βουτυρόγαλα και προσθέτουμε το υγρό στο μείγμα από ψίχουλα

– Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε την ζύμη μέχρι να γίνει λεία. Προαιρετικά, προσθέτουμε την σταφίδα και ανακατεύουμε μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα

– Αφαιρούμε την ζύμη από το μπολ, την ισιώνουμε και την σκεπάζουμε. Την αφήνουμε για 30 λεπτά

Advertisement

– Ανοίγουμε την ζύμη, την απλώνουμε σε πάχος 2,5 εκατοστών και την κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα

– Αφήνουμε τα σκόουνς για άλλα 20 λεπτά

– Πασπαλίζουμε το αυγό απαλά πάνω από τα σκόουνς

Advertisement

– Τα ψήνουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν «χρυσαφί» χρώμα

– Τα αφήνουμε να αποκτήσουν δροσερή θερμοκρασία πριν τα σερβίρουμε με μαρμελάδα και πηγμένη κρέμα.

Πηγή: Pop Sugar  

Advertisement

 

Advertisement