ΔΙΕΘΝΕΣ
07/05/2019 17:44 EEST | Updated 07/05/2019 17:46 EEST

Σκότωσε μεθυσμένος επτά και την πρώην γυναίκα του, αλλά οι αστυνομικοί κατηγορούν την μπαργούμαν

Κατηγορείται για παραβίαση του Κώδικα.

The Independent

Μια μπαργούμαν στο Τέξας, η Λίντσει Γκλας, κατηγορείται από τις αρχές της πολιτείας,  γιατί σέρβιρε αλκοόλ σε έναν μεθυσμένο άνδρα, ο οποίος μετά επισκέφτηκε το σπίτι της πρώην συζύγου του και σκότωσε οχτώ ανθρώπους. Στη συνέχεια σκοτώθηκε και ο ίδιος από την αστυνομία. Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ο δράστης, Σπένσερ Χάιτ, αφού ήπιε το ποτό που του σέρβιρε η μπαργούμαν, επισκέφτηκε το εν λόγω σπίτι με τη βοήθεια της ίδιας και τους πυροβόλησε θανάσιμα όλους. Είχαν μαζευτεί για να παρακολουθήσουν αθλητικό πρόγραμμα. Στα θύματα βρισκόταν και η πρώην γυναίκα του.

Η Λίντσει κατηγορείται ότι παραβίασε τον κανόνα του Τέξας, ότι δηλαδή «δεν σερβίρουμε ποτά σε μεθυσμένους πελάτες». Απειλείται με έναν χρόνο φυλάκιση ή πρόστιμο 500 δολαρίων.

KTRK – Houston
To μπαρ στο Τέξας όπου άρχισαν όλα. 

Τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα του δράστη ήταν τέσσερις φορές υψηλότερα από το επιτρεπόμενο όριο.

«Ο Χάιτ διέπραξε έναν αμερικανικό εφιάλτη», δήλωσε ο δικηγόρος της Γκλας, Σκοτ ​​Πάλμερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης της Δευτέρας. Αλλά το ότι κατηγορούν την μπαργούμαν που του σέρβιρε ένα ποτό, δύο χρόνια αργότερα, είπε, δεν είναι δικαιοσύνη, απλά  υπεκφυγή. Έψαξαν ένα εξιλαστήριο θύμα για να υπάρχει κάποιος υπεύθυνος, μιας και ο δράστης έχει θανατωθεί».

Οι καταθέσεις του δικαστηρίου υποστηρίζουν ότι η μπαργούμαν προσπάθησε να πείσει τον Χάιτ να μην οδηγήσει, κάλεσε τον ιδιοκτήτη του μπαρ να ρωτήσει αν θα έπρεπε να καλέσει την αστυνομία, εκείνος απάντησε αρνητικά και έτσι οδήγησε τον Χάιτ στο σπίτι. Έφυγε πριν ανοίξει πυρ. 

Η υπόθεση αυτή εγείρει σίγουρα ανησυχία, σύμφωνα με τον καθηγητή Τζόναθαν Τέρλι του Πανεπιστημίου George Washington University. Και επειδή ο σκοπευτής σκοτώθηκε, υπάρχει ένας πειρασμός να τοποθετηθεί η ευθύνη σε κάποιον μεταξύ των ζώντων. 

Όπως και να έχει, φαίνεται, πως η Γκλας θέλησε να βοηθήσει έναν πελάτη της να οδηγηθεί με ασφάλεια στο σπίτι του και πλέον κινδυνεύει το ποινικό της μητρώο.

Η μάχη στα δικαστήρια συνεχίζεται.

Πηγή: Independent