Τέξας: Τα «στοιχειωμένα χωράφια του θανάτου» αναζητούν τον δολοφόνο

Από το 1971 έως το 1999 τριάντα γυναίκες έχουν εξαφανιστεί.
Paul S. Howell via Getty Images

Στην πολιτεία του Τέξας και πιο συγκεκριμένα στον διαπολιτειακό δρόμο 45 που οδηγεί στον κόλπο του Μεξικού υπάρχουν απέραντες εκτάσεις από ελώδεις βοσκότοπους.

Ανάμεσα τους και μία περιοχή γνωστή με το όνομα Λιγκ Σίτι. Πρόειται για μία έκταση 100.000 τετραγωνικών μέτρων, που παλιότερα είχε κοιτάσματα πετρελαίου.

Για τους κατοίκους του νοτιοανατολικού Τέξας η περιοχή είναι γνωστή με το όνομα «Τα Χωράφια του Θανάτου».(Killing Fields).

Στην περιοχή αυτή από το 1984 εως το 1991 κατά μήκος του δρόμου Κάλντερ βρέθηκαν συγκεντρωμένα στην ίδια περιοχή τα σώματα καθώς και τα οστά από τέσσερις νεαρές γυναίκες, τα οποία ήταν θαμμένα πρόχειρα.

Η αρχή έγινε από έναν σκύλο που έφερε στο σπίτι του αφεντικού του ένα κρανίο. Η συνέχεια έγινε από δύο νεαρά αγόρια, αναβάτες μοτοσυκλετών, που βρήκαν ένα δεύτερο πτώμα, ακολούθησε η αστυνομία με την ανακάλυψη ενός τρίτου και τέλος όταν δύο ανθρωποι που έκαναν ιππασία βρήκα και ένα τέταρτο. Την ίδια στιγμή ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι παρέμεναν άφαντοι.

Οι αόριστες πληροφορίες έδιναν και έπερναν, καθώς και οι δολοφόνοι. Οι ύποπτοι αφορούσαν έναν μυθομανή δολοφόνο, το 2001, που ομολόγησε την πράξη του, ενώ βρισκόταν στη φυλακή καθώς και ένα ιδιοκτήτη κέντρου ιππασίας στο παρακείμενο χωράφι. Τα εμπόδια που συναντούσε η έρευνα της αστυνομίας ήταν πολλά, καθώς δεν μπορούσε να ταυτοποιήσει δύο από τα τέσσερα πτώματα.

Από την Τετάρτη 17 Απριλίου τα δεδομένα άλλαξαν, με την υπόθεση να παίρνει μία νέα τροπή, καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας The Wahington Post, η αστυνομία της περιοχής Λιγκ Σίτι μέσα από γενετικό υλικό που συλλέχτηκε από τα οστά των γυναικών, και χρησιμοποιώντας μία δημόσια γενεαλογική βάση δεδομένων, κατάφερε να φτάσει στην άκρη του νήματος και να ανακαλύψει την ταυτότητα τους. Πρόκειται για την Οντρει Λι Κουκ 30 ετών μηχανικό και την Ντόνα Προυντόμ 34 ετών μητέρα δύο παιδιών.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη των ταυτοτήτων των δύο θυμάτων, σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη εξέλιξη όλα αυτά τα χρόνια με τις αρχές να αισιοδοξούν πως σε περίπτωση που κάποιος από το παρελθόν των δύο θυμάτων, θυμηθεί και καταθέσει τις όποιες πληροφορίες, μπορεί να τους οδηγήσει στην σύλληψη του δράστη.

Σύμφωνα πάντως με την The Washington Post και μαρτυρία πράκτορα του FBI το 1999, τα εγκλήματα ήταν ενέργεια κάποιου κατά συρροή δολοφόνου αφού από το 1971 έως το 1999 κατά μήκος του διασυνοριακού δρόμου 45, που οδηγεί από το Χίουστον στο Γκάλβεστον, έχουν εξαφανιστεί τριάντα γυναίκες. Στο πέρασμα των ετών η αστυνομία θα ανακάλυπτε και μία νεκρή γυναίκα. Να σημειωθεί πως ελάχιστες από αυτές τις δολοφονίες έχουν εξιχνιαστεί.

Δημοφιλή