Σούπερ Μάρκετ: Ράφια αδειάζουν λόγω κορονοϊού, αλλά ξαναγεμίζουν

Εκπρόσωποι τεσσάρων ελληνικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ εξηγούν στη HuffPost Greece ότι ο κόσμος δεν πρέπει να πανικοβάλλεται.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
Eurokinissi

Ορισμένα ράφια μεγάλων σούπερ μάρκετ στην Αθήνα άδειασαν πριν ακόμα ξεσπάσει το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού (πλέον τρίτο στην Ελλάδα), το οποίο έκανε την εμφάνισή του το πρωί της Πέμπτης. Εκπρόσωποι τεσσάρων μεγάλων αλυσίδων μιλούν στην HuffPost Greeceγια αδικαιολόγητο πανικό προσπαθώντας να καθησυχάσουν τον κόσμο και βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή έλλειψη στα καταστήματά τους.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Υπό πλήρη έλεγχο

«Άδεια ράφια υπάρχουν και ένα απλό Σάββατο βράδυ», δήλωσε εκπρόσωπος των καταστημάτων της πρωτεύουσας. «Μέχρι στιγμής η κατάσταση σε όλα τα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας είναι υπό πλήρη έλεγχο».

Σκλαβενίτης: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Τα καταστήματα έχουν προετοιμαστεί καταλλήλως, έχουν αυξήσει τα αποθέματά τους, έχουν προπαραγγείλει περισσότερα προϊόντα και μπορούν να διαχειριστούν την πιθανή αυξανόμενη επισκεψιμότητα. Δεν υπάρχει λόγος άγχους, όλοι λειτουργούμε στην σωστή κατεύθυνση».

LIDL: Σημαντική αύξηση σε ξηρά τροφή

Επιβεβαιωμένη αύξηση και στα καταστήματα των LIDL HELLAS από εκπρόσωπο της αλυσίδας. Ο ίδιος εξηγεί ότι επί του παρόντος υπάρχει σημαντική ζήτηση σε ξηρά τροφή, αλεύρι και φυσικά είδη υγιεινής. «Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους προμηθευτές για να μην υπάρξουν άδεια ράφια», εξηγεί.

Για το αν δικαιολογείται ο πανικός, επισημαίνει ότι είναι κάπως λογική αυτή η προσέλευση των καταναλωτών επειδή είναι οι πρώτες ημέρες από την έλευση του ιού στη χώρα μας. «Αν και υπάρχουν σαφείς οδηγίες από ΕΟΔΥ και από άλλους επίσημους φορείς, φαίνεται ότι ο κόσμος δεν δίνει σημασία και πανικοβάλλεται από αυτά που διαβάζει», προσθέτοντας ότι αυτή η κοσμοσυρροή θυμίζει την εποχή των capital controls.

Γαλαξίας: Ο κόσμος παίρνει μακαρόνια, όσπρια και λαχανικά

«Υπάρχουν περισσότερες πωλήσεις πριν ακόμα γίνει γνωστό το πρώτο κρούσμα στην Αθήνα», εξηγεί εκπρόσωπος των σούπερ μάρκετ Γαλαξίας. «Ο κόσμος παίρνει μακαρόνια, όσπρια και λαχανικά».

Στην ερώτηση για το αν δικαιολογείται αυτός ο πανικός, ο εκπρόσωπος εξηγεί ότι οι καταναλωτές πανικοβάλλονται από τις εικόνες που βλέπουν από τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ υπογραμμίζει ότι θα προσπαθήσουν να μην υπάρξει η παραμικρή έλλειψη στα προϊόντα.

Δημοφιλή