Σοφία Μπεκατώρου: «Να βγουν όλα στο φως»

Η ανάρτηση στο Facebook και το βίντεο στο οποίο μιλούσε για τη σεξουαλική της κακοποίηση.
Eurokinissi

Να ανοίξουν στόματα και «να βγουν όλα στο φως» όχι μόνο για την δική της υπόθεση αλλά για όλες τις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ζητάει η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, με ανάρτησή της στο Facebook.

Παράλληλα, εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου, που έχει ταχθεί αναφανδόν στο πλευρό της.

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην εστιάσουμε ο καθένας στο προσωπικό του θέμα, την προσωπική του τραυματική εμπειρία, αλλά να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως», τονίζει, μεταξύ άλλων, η ολυμπιονίκης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση της Σ.Μπεκατώρου

«ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥ

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τα αναρίθμητα μηνύματα υποστήριξης και συμπαράστασης που λαμβάνω σε μια στιγμή δοκιμασίας για μένα και την οικογένειά μου. Με συγκινούν και μου δίνουν δύναμη!

Θέλω όμως να επαναλάβω, ότι η προσωπική μου περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο εμένα. Είναι μέρος ενός συνολικού και χρόνιου προβλήματος που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ. Αυτό το συνολικό πρόβλημα ήρθε στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του Νίκου Κακλαμανάκη, ο οποίος μίλησε από το βήμα της Βουλής για τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια.

Είμαστε μια ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας ως ομάδα, υπηρετώντας τα πιο υψηλά ιδανικά του αθλητισμού. Είμαστε αποφασισμένοι να μην εστιάσουμε ο καθένας στο προσωπικό του θέμα, την προσωπική του τραυματική εμπειρία, αλλά να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως. Ακόμα και αυτά που μέχρι και σήμερα είναι στο σκοτάδι. Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν!!

Ενώνω τις δυνάμεις μου με τις συναθλήτριες και τους συναθλητές μου και όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου μας, ώστε ενωμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα.

Με αυτό το σκεπτικό, επιλέγω να προκρίνω την από κοινού νομική εκπροσώπηση της άτυπης ομάδας μας και όχι την προσωπική μου νομική εκπροσώπηση. Οι αποφάσεις μας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Στόχος και κίνητρό μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουν τα νέα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό αθλητισμό».

Την ίδια ώρα στο φως της δημοσιότητας έχει έρθει το περιβόητο βίντεο από τη διαδικτυακή Ημερίδα «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην ανέχεσαι» του υφυπουργείου Αθλητισμού, στην οποία Σοφία Μπεκατώρου μίλησε ανοιχτά για την κακοποίηση που υπέστη από το στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Είχε μιλήσει πρώτη φορά δημόσια για τον βιασμό της σε συνέντευξή της, αλλά η υπόθεση δεν είχε λάβει τότε δημοσιότητα όπως έγινε τώρα.

Το επίμαχο απόσπασμα μετά το 59:40.

Δημοφιλή