Στίβεν Σπίλμπεργκ εναντίον τηλεοπτικών παραγωγών: Δεν είναι σινεμά

Ο σκηνοθέτης πιέζει τους κινηματογραφιστές να γυρίζουν ταινίες για τη μεγάλη και όχι τη μικρή οθόνη.
Matt Winkelmeyer via Getty Images

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ συνεχίζει την καμπάνια του, στοχεύοντας να πείσει τους κινηματογραφιστές να γυρίζουν ταινίες με προορισμό τη μεγάλη οθόνη και όχι την τηλεόραση.

«Ελπίζω όλοι μας ακόμα να πιστεύουμε πραγματικά ότι οι σπουδαιότερες συνεισφορές που μπορούμε να κάνουμε ως κινηματογραφιστές είναι να δώσουμε στο κοινό την εμπειρία μιας κινηματογραφικής ταινίας στην αίθουσα», είπε ο δημοφιλής σκηνοθέτης το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια παραλαβής του βραβείου Καλύτερου Σκηνοθέτη στα βραβεία Cinema Audio Society. «Πιστεύω ακράδαντα ότι οι κινηματογραφικές αίθουσες θα πρέπει να υπάρχουν για πάντα».

Κι ενώ δεν ανέφερε κάποια διάσημη πλατφόρμα streaming ονομαστικά, ο Σπίλμπεργκ είπε: «Αγαπώ την τηλεόραση. Αγαπώ την ευκαιρία. Μερικά από τα πιο σπουδαία σενάρια έχουν γραφτεί για την τηλεόραση, μερικές αξιόλογες σκηνοθεσίες έχουν γίνει για την τηλεόραση και στην τηλεόραση βλέπουμε επίσης μερικές από τις πιο σπουδαίες ερμηνείες. Ο ήχος είναι καλύτερος στα σπίτια, σήμερα όσο καλύτερος από ποτέ αλλά δεν συγκρίνεται η εμπειρία του να πηγαίνεις σε μια σκοτεινή αίθουσα με ανθρώπους που δεν έχεις συναντήσει ξανά πριν. Αυτό είναι κάτι στο οποίο πιστεύουμε όλοι».

Τον Μάρτιο του 2018, ο Σπίλμπεργκ εξέφρασε την αποψή του για τις ταινίες σε παραγωγή Netflix, οι οποίες κέρδισαν αναγνώριση από τα Όσκαρ, δηλώνοντας φανερά ενοχλημένος. «Μόλις δεσμευτείς σε μια συγκεκριμένη τηλεοπτική φόρμα, είσαι μια τηλεταινία. Αν η σειρά είναι καλή, τότε αξίζεις βραβείο Emmy, αλλά όχι Όσκαρ. Δεν πιστεύω ότι οι ταινίες στις οποίες δίνονται ”προσόντα αναγνώρισης” σε έναν μικρό αριθμό αιθουσών για λιγότερο από μια εβδομάδα, θα πρέπει να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε υποψηφιότητες της Ακαδημίας.

Το «Roma», η ταινία σε σκηνοθεσία Αλφόνσο Κουαρόν και παραγωγή Netflix, έλαβε 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ και είναι φαβορί στην 91η τελετή απονομής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Variety

Δημοφιλή