ΔΙΕΘΝΕΣ
18/08/2018 15:45 EEST

Στα 41 τα θύματα από την τραγωδία στη Γένοβα. Οικογένειες θυμάτων απείχαν από την επίσημη κηδεία

Massimo Pinca / Reuters

Σε τουλάχιστον 41 έχουν ανέλθει τα θύματα από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα- ενώ το κλίμα θρήνου στην Ιταλία συνοδεύεται από οργή για μια τραγωδία που ενδεχομένως να μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle, στην κεντρική επικήδεια τελετή για τα θύματα έδωσαν το «παρών» ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα και όλο το υπουργικό συμβούλιο. Ωστόσο στην κηδεία στη Γένοβα υπήρχαν μόνο 18 φέρετρα, με τις οικογένειες των υπόλοιπων θυμάτων να απέχουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Πολλές οικογένειες αποφάσισαν τελικά να οργανώσουν ιδιωτικές κηδείες, χωρίς επισήμους. Μερικοί  από τους συγγενείς μάλιστα δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι «η κατάρρευση αυτή, ήταν μια κρατική δολοφονία».

«Πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Το απαιτούν οι συγγενείς, όλοι οι πολίτες, αλλά και η εθνική μας συνείδηση», τονίζει ο πρόεδρος Ματταρέλλα. Ο δε  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο επιμένει: «Θα καταγγείλουμε οπωσδήποτε τη σύμβαση με την ιδιωτική εταιρία που διαχειρίζεται τους αυτοκινητόδρομους». Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε μάλιστα το βράδυ της Παρασκευής έκανε γνωστό ότι κινήθηκε και επίσημα η σχετική διαδικασία. Ο Ματέο Σαλβίνι, υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, ζήτησε από την εταιρεία του ομίλου Μπενετόν, που διαχειρίζεται ακόμη το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων, να διαθέσει άμεσα 500 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες.

Sponsored Post