Σταύρος Ξαρχάκος: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του μέσα από μία διαδικτυακή σειρά 20 επεισοδίων

Οι γονείς, το οικογενειακό σπίτι στη Θεμιστοκλέους, η Επτανήσια γιαγιά με τις καντάδες, η ταβέρνα με τα ρεμπέτικα, η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με τις ψαλμωδίες.
Σταύρος Ξαρχάκος

Ο Σταύρος Ξαρχάκος αποκαλύπτεται μέσα από τη σειρά οπτικοακουστικής παραγωγής πολυμέσων «Νυν και Αεί», που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε σε βάθος τον άνθρωπο πίσω από τον μεγάλο συνθέτη, τον δημιουργό, ο οποίος με τη μουσική του χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή.

Στο πρώτο -από τα συνολικά 20 επεισόδια- που τιτλοφορείται Πρόλογος, παρακολουθούμε τα πρώτα βήματα του «Βάκη», όπως έλεγαν μικρό τον Σταύρο Ξαρχάκο.

Γνωρίζουμε τους γονείς του, το οικογενειακό τους σπίτι στη Θεμιστοκλέους και αναγνωρίζουμε τις αρχικές μουσικές επιρροές: την Επτανήσια γιαγιά του Τούλα με τις όπερες και τις καντάδες, την ταβέρνα «Το Μαρκόπουλο» με τα ρεμπέτικα τραγούδια, την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με τις ψαλμωδίες. Όλα αυτά σε μια Αθήνα με τις κακουχίες, τον φόβο και το σκοτάδι του πολέμου.

Οι πληροφορίες και το υλικό παρέχονται από τον ίδιον τον δημιουργό και το προσωπικό του αρχείο. Στην εκφώνηση ο Ξενοφών Ραράκος.

Τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα στο YouTube.

Δημοφιλή