«Στάσιμες» παραμένουν οι ρωσικές προελάσεις στην Ουκρανία, λέει Αμερικανός αξιωματούχος

Αναφορές για «αποτελεσματικά πλήγματα» από τους Ουκρανούς στη ρωσική επιμελητεία.
via Associated Press

Σχεδόν όλες οι ρωσικές προελάσεις «παραμένουν στάσιμες» στην Ουκρανία, ανέφερε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων, όπως μετέδωσε το CNN.

Οι ρωσικές δυνάμεις που κινούνται προς το Κίεβο, περιλαμβανομένων και αυτών του γνωστού πλέον κονβόι στα βόρεια, δεν είχαν επιτύχει κάποια αξιοσημείωτη πρόοδο το Σαββατοκύριακο, είπε ο αξιωματούχος, αν και οι ΗΠΑ βλέπουν πως η Ρωσία προσπαθεί να «φέρει δυνάμεις πίσω από τα προκεχωρημένα στοιχεία» που κινούνται βόρεια του Κιέβου.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι Ουκρανοί έχουν «πλήξει αποτελεσματικά» τις ρωσικές δυνατότητες επιμελητείας και ανεφοδιασμού κατά τον συνεχιζόμενο πόλεμο, με τις ΗΠΑ να έχουν δει διάφορα παραδείγματα στοχοποίησης των εν λόγω ρωσικών δυνατοτήτων και μέσων στο μεγάλο ρωσικό κονβόι έξω από το Κίεβο.

Επιπρόσθετα, ο ουρανός φαίνεται να παραμένει διαφιλονικούμενος, με τους Ρώσους να μην επιτυγχάνουν αεροπορική υπεροχή πάνω από την Ουκρανία, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν φαίνεται να έχει πλέον εντός της Ουκρανίας το σύνολο (100%) των δυνάμεων που είχε κινητοποιήσει.