Στην Αθήνα οι αγρότες με τα τρακτέρ για το μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο

Σε ισχύ έκτακτα μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Προτροπή της ΕΛΑΣ για αποφύγη μετακινήσων με αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας.
Eurokinissi

Στην Αθήνα έφτασαν οι αγρότες με τα τρακτέρ για το μεγάλο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30, στο Σύνταγμα. Από κάθε γωνιά της χώρας, καταφθάνουν από νωρίς το πρωί της Τρίτης (20/2) με κάθε μέσο, με πλοία και λεωφορεία.

Με τρακτέρ και αγροτικά που έχουν επάνω τους ελληνικές αλλά και μαύρςες σημαίες οι αγρότες δείχνουν την αγωνιστική τους διάθεση κορνάροντας διαρκώς. Μικρή ένταση προκλήθηκε με περιπολικό, καθώς οι αγρότες ήθελαν να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα να αρχίσουν να σπρώχνουν το αστυνομικό όχημα, φωνάζοντας.

Το κονβόι αναχώρησε λίγο μετά τις 9:00 π.μ. από το Κάστρο Βοιωτίας και πριν τις 12:00 έφθασε στα διόδια των Αφιδνών όπου έγιναν οι τελευταίες συνεννοήσεις με την αστυνομία για την πορεία τους μέσα στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πούλμαν που ξεκίνησαν από Αλεξανδρούπολη έως και το Κάστρο Βοιωτίας ανέρχονται σε 60. Ωστόσο, στα διόδια ενώθηκαν μαζί με τα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από την περιοχή της Εύβοιας.

Eurokinissi

Αγρότες από την Κρήτη έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, έτοιμοι για την απογευματινή κινητοποίηση με πανό και συνθήματα. Οι αγρότες του Ηρακλείου και των Χανίων συναντήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε2, δίνοντας ραντεβού για το μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα.

Επιπλέον, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα φθάνουν στην Αθήνα με δικά τους οχήματα αλλά και με λεωφορεία, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγω για πάνω από 5.000 διαδηλωτές συνολικά. Στις 17:30 θα συγκεντρωθούν στη πλατεία Ομονοίας και στις 18:30 θα ξεκινήσουν τη πορεία τους προς το Σύνταγμα.

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, σε τηλεοπτική του συνέντευξη έστειλε νέο μήνυμα προς τον αγροτικό κόσμο, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα στις διαδηλώσεις αλλά επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να έχουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την Αστυνομία. Χαρακτήρισε «δίκαια» πολλά από τα αιτήματά τους, ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ισχύ τίθενται σταδιακά και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου, καθώς αναμένονται να κλείσουν μία σειρά από κεντρικούς δρόμους. Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους αναμένεται να διανυκτερεύσουν απόψε στην Πανεπιστημίου.

Προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγρότες περιλαμβάνουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τέθηκαν σε ισχύ από τις 12:00

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα.
  • Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.
  • Στη Λεωφόρο Αθηνών μέλη του ΣΑΤΑ περιμένουν με τα ταξί τους τους αγρότες με τα τρακτέρ. Η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κλείνοντας τη δεξιά λωρίδα, ώστε οι οδηγοί να μπορέσουν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό ο προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ), αστυνομικός υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου, με δήλωσή του προτρέπει τους οδηγούς να αποφύγουν να μετακινηθούν στο κέντρο της Αθήνας ενώ, όπως επισήμανε, θα υπάρξουν κατά περίπτωση διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της κίνησης.

Αναλυτικά η δήλωση του προϊσταμένου του ΘΕΠΕΚ: «Λόγω των τροχονομικών μέτρων που λαμβάνουμε σήμερα, με έμφαση στο κέντρο της Αθήνας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες και συγκεκριμένα περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος, ιδίως μετά τη μία το μεσημέρι έως και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων. Όπως σας έχουμε ήδη ανακοινώσει, η κίνηση των αγροτών θα πραγματοποιηθεί μέσω της Λεωφόρου Κηφισού ώστε να εισέλθουν με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στη Λεωφόρο Αθηνών με προορισμό το Σύνταγμα. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν κατά περίπτωση διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της κίνησης. Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες σε περίπτωση ύπαρξης εξαιρετικού λόγου μετακίνησης μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης για τη λήψη οδηγιών».

(με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ)

Δημοφιλή