Μητσοτάκης: Το κράτος δικαίου είναι ισχυρότερο παρά ποτέ στην πατρίδα μας

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τη Ρομπέρτα Μέτσολα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα αιτήματα των αγροτών, χαρακτηρίζοντας πολλά από αυτά δίκαια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα
Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα και στις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση τους, αναφέρθηκε σε μία σειρά από θέματα που συζητήθηκαν.

Περίπου 4 μήνες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την σημασία της επιστολικής ψήφου που έχει ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στην εκλογική διαδικασία.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε όμως στο κράτος δικαίου. Κάνοντας λόγο για μύθους που οδηγούν σε ανυπόστατα συμπεράσματα, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «το κράτος δικαίου είναι ισχυρότερο παρά ποτέ στην πατρίδα μας», υπενθυμίζοντας υποθέσεις όπως της μικρής Μαρίας στον Έβρο που αποδείχθηκε ότι ήταν κατασκεύασμα των διακινητών ανθρώπων.

Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, «τελικός κριτής της ποιότητας του κράτους δικαίου είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που διαθέτει την αμεροληψία για να κρίνει το κράτος δικαίου».

Παράλληλα υπογράμμισε την άνοδο της Ελλάδας στη λίστα του Economist με τις καλύτερες δημοκρατίες τονίζοντας ότι «η Δημοκρατία πάντα ζει και προοδεύει στη χώρα που γεννήθηκε».

Στιγμιότυπο από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Μέτσολα
Στιγμιότυπο από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Μέτσολα
Eurokinissi

Επίσης μίλησε για το μεταναστευτικό, για την ψήφιση του νόμου που εξασφαλίζει ισότητα στον πολιτικό γάμο, κάνοντας λόγο για μία «μεταρρύθμιση ελευθερίας, ισονομίας και δικαιοσύνης», ενώ έστειλε και ένα μήνυμα προς τους αγρότες.

Εξηγώντας ότι το αγροτικό ζήτημα και ειδικότερα η προσαρμογή στην πράσινη μετάβαση θα πρέπει να απασχολήσει την Ε.Ε., ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Έλληνες αγρότες στο κέντρο της Αθήνας και χαρακτήρισε πολλά από τα αιτήματα τους δίκαια.

Στις δηλώσεις της η Ρομπέρτα Μέτσολα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα των ευρωεκλογών, σημειώνοντας ότι βρίσκεται στην Ελλάδα και για να ενθαρρύνει την ψήφο των νέων ενώ μιλώντας για την επιστολική ψήφο σημείωσε ότι μπορεί να ενισχύσει περισσότερο τη Δημοκρατία.

Επίσης χαιρέτησε τα σημαντικά βήματα που έκανε η Ελλάδα στη μάχη κατά του ρατσισμού και στην ενίσχυση της της διαφάνειας και της ισότητας ενώ έδωσε τα συγχαρητήρια της για την ψήφιση της ισότητας στον πολιτικό γάμο.

Δημοφιλή