ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
06/03/2020 09:52 EET

Στην Ελλάδα το συνέδριο του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου (DRV)

Αυξημένο το τουριστικό ενδιαφέρον των Γερμανών για την Ελλάδα, εν μέσω κορονοϊού.

HuffPost Greece

Η Γερμανία αποτελεί την κορυφαία χώρα – αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, με περίπου 4 εκατομμύρια να έρχονται κάθε χρόνο και έσοδα 2,956 δισ. ευρώ, το 2019. Βέβαια, το 2019, υπήρξε μείωση των αφίξεων από τη Γερμανία κατά 8,1%, ωστόσο για φέτος προβλέπεται ανάκαμψη, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και ξεπεράσουμε σύντομα την επιδημία του κορονοϊού, που επηρεάζει όλο τον κόσμο.

HuffPost Greece

Στην Γερμανία, θα γινόταν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού του κόσμου, η ΙΤΒ Berlin, ωστόσο ματαιώθηκε, για προληπτικούς λόγους. Όμως, η σπουδαιότητα της χώρας για τον ελληνικό τουρισμό, δεν μπορούσε να μείνει εκτός πλάνων του Υπουργείου Τουρισμού και για τον λόγο αυτό μετέβη στη Γερμανία ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης, προκειμένου να συναντήσει –πράγμα που έγινε- τον υφυπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού, Thomas Bareiß, τον Norbert Barthle, υφυπουργό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και εντεταλμένο της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, κορυφαία στελέχη της TUI, του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου DRV, του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων και Διοργανωτών Οργανωμένων Ταξιδιών (συναντήθηκε με τον Pawel Niewiadomski, πρόεδρο του ECTAA) και στελέχη της Condor Airlines.

Στις συναντήσεις, συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στην παγκόσμια τουριστική αγορά από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, ενώ συμφωνήθηκε η από κοινού αντιμετώπιση των όποιων προκλήσεων αλλά και ευκαιριών παρουσιαστούν. Ο υπουργός αναφέρθηκε στις πολιτικές που αναπτύσσει το Υπουργείο, προκειμένου η Σαντορίνη να καταστεί πρότυπο βιώσιμου προορισμού, καθώς και στην καμπάνια «Plastic-Free Σαντορίνη».

Από τις επαφές που έγιναν, προέκυψε ότι το συνέδριο του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου DRV θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2020, στη Μεσσηνία κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, ενώ η Condor ήδη έχει προγραμματίσει 150 πτήσεις την εβδομάδα προς την Ελλάδα, σε 16 προορισμούς.