Στήριξη από την Κίνα προς την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού

Επικοινωνία Δένδια με τον Κινέζο ομόλογό του.
NurPhoto via Getty Images

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Κρατικό Σύμβουλο και υπουργό Εξωτερικών της ΛΔ της Κίνας, Ουάνγκ Γκι, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον κινεζικό λαό και ευχαρίστησε για την παρεχόμενη βοήθεια, υπό μορφή υγειονομικού υλικού- βοήθεια οποία αναμένεται να αφιχθεί αύριο Σάββατο στην Αθήνα. Τονίστηκε επίσης η σημασία της προστασίας των πολιτών εκατέρωθεν από τη διάδοση του ιού και η τήρηση των υποδείξεων των υγειονομικών αρχών, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν σε διαρκή επικοινωνία.

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας έγινε αποδέκτης επιστολής συμπαράστασης από τον Κινέζο ομόλογό του, στην οποία εκφράζει τα συλληπητήριά του για τα θύματα του κορονοϊού, αλλά και την ετοιμότητα και προθυμία της Κίνας να στηρίξει την Ελλάδα με χρήσιμες πληροφορίες από την πρόσφατη εμπειρία της, αλλά και πρακτικά.

«Κατά τη διάρκεια της μάχης των Κινέζων πολιτών κατά της επιδημίας, η ελληνική κυβέρνηση και ο λαός μας πρόσφεραν κατανόηση και συμπαράσταση, για το οποίο εκφράζουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη. Ο ιός δε σέβεται σύνορα. Η δημόσια υγεία είναι κοινή πρόκληση που αντιμετωπίζουν όλοι ανεξαιρέτως και η συμπαράσταση και η συνεργασία είναι τα πιο ισχυρά όπλα για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση», ανέφερε ο κ. Ουάνγκ στην επιστολή του.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα