«Στο δωμάτιο θυμάμαι δύο άτομα»: Αποκαλυπτική συνέντευξη της 24χρονης που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό της

Η 24χρονη μίλησε για το συμβάν που κατήγγειλε.
.
.
zougla.gr

Όταν πήγε στο πάρτι με μια φίλη της είδε κόσμο που δεν της άρεσε, «λίγο κυριλέ...Το συζητήσαμε και αποφασίσαμε να καθίσουμε μόνες σε μια γωνία, μέχρι τη στιγμή που με κέρασαν ένα ποτό» είπε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, που κατήγγειλε ομαδικό της βιασμό σε σουΐτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε συνέντευξή της στον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

«Το συζητήσαμε και αποφασίσαμε να καθίσουμε μόνες σε μια γωνία, μέχρι τη στιγμή που με κέρασαν ένα ποτό. Είχα πιει σαμπάνια και εκείνο που με κέρασαν δεν ήξερα τι είναι. Η φίλη μου ζήτησε να φύγουμε και εγώ σκέφτηκα ”πρωτοχρονιάτικα να πάω που;”. ”Εσύ θα γυρίσεις στο σπίτι με την οικογένειά σου”, της είπα. ”Εγώ δεν έχω κανέναν. Μόνο οι τοίχοι με περιμένουν”. Από την αστυνομία έμαθα ποιοι ήταν οι τρεις που με άρπαξαν στο ασανσέρ όταν προσπάθησα να πάω στο δωμάτιο μου», είπε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της λέει πως «Το μόνο που θυμάμαι είναι να προσπαθούν να μου αλλάξουν τη γνώμη και να ανοίγουν ένα δικό τους δωμάτιο...έσβησαν όλα από ένα σημείο, δεν θυμάμαι τι μπορεί να είχε γίνει. Θυμάμαι τρία άτομα που με πήραν και με πήγαν σε ένα δωμάτιο που δεν ήταν δικό μου».

«Μέρα με τη μέρα μου έρχονται κάποιες εικόνες μέσα από το δωμάτιο...αρχίζω και θυμάμαι πράγματα» λέει σχετικά. Στο δωμάτιο θυμάται δύο άτομα, «έχω εικόνα από αυτή την κατάσταση από τον έναν τον άνθρωπο τη στιγμή που είμαι εγώ στο κρεβάτι, και πάει να ξεκουμπώσει το παντελόνι του...ήταν από πάνω μου, δεν θυμάμαι τίποτα άλλο, δεν θυμάμαι ούτε εγώ να αφαίρεσα κάτι, δεν είχα καμία απολύτως λειτουργικότητα, καμία απολύτως συνείδηση, για κάτι που δεν πρόκειται να συναινούσα ποτέ, αλλά δεν είχα και τη δύναμη να αποτρέψω...ξύπνησα στις 11 παρά το πρωί, το πρώτο που έκανα ήταν να πιάσω το κινητό μου...Έτσι όπως σηκώθηκα βλέπω κάτω το εσώρουχο μου, δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι βλέπω κάτι που δεν θυμάμαι να το έβγαλα...δεν καταλαβαίνω γιατί έλειπε το εσώρουχό μου... καθώς γυρνάω στο δωμάτιο βλέπω αντρικά ρούχα...βλέπω κάτι χάπια...δεν υπήρχε κανένας λόγος να βρίσκομαι στο δωμάτιο...εκεί άρχισε να μου πηγαίνει το μυαλό ότι κάτι δεν πάει σωστά».

Σημειώνεται πως έχουν υπάρξει αναφορές πως οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ουσίες που μπορούν να επηρεάσουν το νευρικό σύστημα και να κάνουν έναν άνθρωπο να χάσει τις αισθήσεις του, ωστόσο σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρονται τα εξής: «Αναφορικά με υπόθεση που αφορά σε καταγγελία για βιασμό σε βάρος 24χρονης ημεδαπής, για την οποία ανακοινώθηκε ήδη σύλληψη 27χρονου ημεδαπού σε Ενημερωτικό Δελτίο που εκδόθηκε την (02-01-2022), γνωστοποιείται ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στην Υπηρεσία μας τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που παραγγέλθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία».

Όπως είπαν πηγές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του ΑΠΘ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη η 24χρονη αναμένονται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, δείγματα που ελήφθησαν θα αποσταλούν σε εργαστήριο της Ελβετίας που διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών.

Στο μεταξύ, «εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στο πρώτο και τρίτο τεταρτημόριο, στη μεσότητα», φαίνεται να δείχνουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για την 24χρονη, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Θανάσης Ζιώγας, σύμφωνα με τον οποίο η εξέταση έγινε στις 2 Ιανουαρίου, το βράδυ, και τα αποτελέσματα περιήλθαν σήμερα στα χέρια του. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιατροδικαστής «δεν αποκλείεται να έγιναν ασελγείς πράξεις κατά τη συνουσία».

Ο κ. Ζιώγας είπε ακόμη ότι υπάρχουν καταγγελίες δύο γυναικών που έφτασαν στο γραφείο του και καταθέτουν ότι βιάστηκαν -η μία το 2016 και η άλλη το 2018- «με τον ίδιο τρόπο, όχι ακριβώς με τα ίδια πρόσωπα».

Απηύθυνε δε έκκληση «σε όλες τις γυναίκες, οι οποίες υπέστησαν βία, να βγουν χωρίς φόβο και πάθος να καταγγείλουν το γεγονός αυτό κι εγώ θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι δικαστικές και ανακριτικές αρχές λειτουργούν και ότι θα υπάρχει πλήρης προστασία και πλήρης διερεύνηση του θέματος αυτού εις βάθος».

Popular in the Community