Στο Βελιγράδι αντί για το Βερολίνο θα διεξαχθεί το Final 4 της Ευρωλίγκα

Ο λόγος που οδήγησε στην αλλαγή.
Sergio Perez via Reuters

Η Ευρωλίγκα έκανε επίσημη ανακοίνωση για τη μεταφορά του Final 4 που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Βερολίνο, στο Βελιγράδι και τη μετάθεσή του αντί του διημέρου 27-29 Μαϊου στο διήμερο 19-21 Μαϊου.

Την Πέμπτη στις 19 Μαϊου στις 18.00 και στις 21.00 ώρα Ελλάδας θα διεξαχθούν οι δύο ημιτελικοί, ενώ ο μικρός τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 στις 16.00 και ο τελικός στις 19.00.

Ο λόγος που οδήγησε στην αλλαγή του Final 4, είναι ότι το Βερολίνο έχει ακόμα αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την πανδημία τα οποία παραμένουν σε ισχύ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο «Σταρκ Αρένα» που χωρά 18.000 και από αυτές διαθέσιμες θα είναι οι 15.500 θέσεις.

Οι άνθρωποι της Ευρωλίγκας τόνισαν ότι είναι απόλυτα σεβαστά τα μέτρα που έχει πάρει κάθε χώρα για να αντιμετωπίσει την πανδημία, αλλά ταυτόχρονα ότι δεν θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη διεξαγωγή του Final 4. Από την άλλη ανέφεραν ότι πρόκειται μόνο για μία αναβολή και θα χαρούν να επιστρέψουν κάποια στιγμή στο Βερολίνο, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισαν ότι το Βελιγράδι είναι η καλύτερη εναλλακτική, αφού είναι μία πόλη ταυτόσημη του μπάσκετ.

Σύντομα θα βγουν ανακοινώσεις και για τα εισιτήρια.

Δημοφιλή