Τα αστυνομικά μέτρα για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Ποιοι σταθμοί του μετρό έχουν κλείσει.
.
.
Eurokinissi

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, ενώ τα μέτρα για την 12η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είναι ανάλογα με αυτά του Πολυτεχνείου.

Σε περισσότερες από 100 προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.

Κλειστοί είναι από τις 8 το πρωί, οι σταθμοί «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ακρόπολη», «Μοναστηράκι», «Βικτώρια» και «Σεπόλια» στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της 12ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Επίσης, στις 11π.μ. και οι σταθμοί του μετρό «Αττική», «Ευαγγελισμός» και «Μ. Μουσικής», ενώ με νέα εντολή της ΕΛΑΣ έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό «Πανόρμου», «Αμπελόκηποι», «Συγγρού-Φιξ», «Ν. Κόσμος», «Δάφνη», «Αιγάλεω», «Ελαιώνας», «Κεραμεικός», « Μεταξουργείο» στις γραμμές 2 και 3. Επίσης, με την ίδια εντολή της αστυνομίας έκλεισαν και οι σταθμοί «Κ.Πατήσια», «Αγ. Νικόλαος», «Θησείο», «Πετράλωνα» και «Καλλιθέα» της γραμμής 1.

Οι συρμοί διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις. Επίσης, διεκόπησαν και τα δρομολόγια του τραμ από τη στάση «Αιγαίο» στη Ν. Σμύρνη έως το «Σύνταγμα». Η κίνηση του τραμ γίνεται από τη «Βούλα» έως τη στάση «Αιγαίο».

Γενικότερα, υπό στενή παρακολούθηση βρίσκονται τα Εξάρχεια, πανεπιστήμια, αστυνομικοί και δικαστικοί στόχοι. Επίσης θα πραγματοποιούνται πτήσεις από drones και ελικόπτερο της Αστυνομίας, ενώ παράλληλα, απαγορεύτηκαν οι δημόσιες συναθροίσεις πανελλαδικά άνω των 4 ατόμων, λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού και για τους παραβάτες διοργανωτές, νομικά και φυσικά πρόσωπα, προβλέπονται πρόστιμα 5.000-3.000 αντιστοίχως, για τους δε συμμετέχοντες πρόστιμο 300 ευρώ.

Όπως είχε γίνει γνωστό, συνολικά στους δρόμους της πρωτεύουσας θα βρίσκονταν γύρω στους 4.000 αστυνομικοί.

Σημειώνεται πως το Σάββατο αστυνομικοί τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση που δέχθηκαν από περίπου 50 άτομα, στον Κολωνό.

(με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή