«Τα Χελιδόνια της Καμπούλ»: Μία ταινία για τη ζωή υπό τους Ταλιμπάν - Δωρεάν προβολές

Κάτω από τον ουρανό μιας πόλης στην οποία μόνο τα χελιδόνια είναι ελεύθερα. Ή μήπως ούτε κι αυτά;
«Τα Χελιδόνια της Καμπούλ»
«Τα Χελιδόνια της Καμπούλ»
Memento Films

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν και θέλοντας να συνδράμει με όποιον τρόπο μπορεί στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση, το #Cinobo απευθύνει πρόσκληση σε δύο δωρεάν κινηματογραφικές προβολές της ταινίας «Τα Χελιδόνια της Καμπούλ», τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στις 20.30, στον κινηματογράφο Σινέ Φλερύ και την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, στις 22.15, στον κινηματογράφο Cine Αλεξάνδρα στην Αθήνα.

Στις προβολές θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς και τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ της οργάνωσης @womenforafghanwomen.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία δύο ζευγαριών που προσπαθούν να ζήσουν υπό την κυριαρχία των Ταλιμπάν το καλοκαίρι του 1998 στην Καμπούλ.

Πρόκειται για μία συγκλονιστική ιστορία νεανικής αγάπης, αποτυπωμένη με μια εντυπωσιακή τεχνική χειροποίητου κινουμένου σχεδίου, όπου οι πορείες και τα πεπρωμένα τεσσάρων ανθρώπων μπλέκονται με έναν τραγικό τρόπο κάτω από τον ουρανό μιας πόλης στην οποία μόνο τα χελιδόνια είναι ελεύθερα. Ή μήπως ούτε κι αυτά;

Το animation «Τα Χελιδόνια της Καμπούλ» (2019), των Ζαμπού Μπρεϊτμάν και Ελεά Γκομπέ-Μεβελέκ, βασισμένο στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Γιασμίνα Χάντρα (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του πολυμεταφρασμένου και βραβευμένου Αλγερινού συγγραφέα Μοχάμεντ Μουλεσεχούλ), αποτυπώνει το καθεστώς απόλυτης τρομοκρατίας των Ταλιμπάν, εξυμνώντας συγχρόνως την αγάπη και την ελευθερία.

Η ταινία είχε επίσημη συμμετοχή στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα», του Φεστιβάλ Καννών (2019) και ήταν υποψήφια για καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (2019).

Info

Δεν υπάρχει δυνατότητα κράτησης θέσης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση, σύμφωνα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης κατά του Covid-19.

Σινέ Φλερύ: Σκίπη 5-7, Καλλιθέα
Cine Αλεξάνδρα: Ηρ. Πολυτεχνείου 27, Χαλάνδρι

Δημοφιλή