Τα όπλα των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ: Από τόξα μέχρι καταπέλτες

Περίεργες εικόνες μιας ταραγμένης περιόδου.
ANTHONY WALLACE via Getty Images

Περίεργα όπλα που θυμίζουν άλλες εποχές χρησιμοποίησαν οι διαδηλωτές κατά την «πολιορκία» του πολυτεχνείου στο Χονγκ Κονγκ.

SOPA Images via Getty Images
ASSOCIATED PRESS

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNN, οι διαδηλωτές έστησαν γραμμές παραγωγής βομβών μολότοφ, γεμάτων με εύφλεκτο υλικό, τις οποίες χρησιμοποιούσαν κατά της αστυνομίας ή οδοφραγμάτων. Εικόνες από το βράδυ της Κυριακής δείχνουν μεγάλες φωτιές από μαζικές ρίψεις βομβών μολότοφ. Επίσης, κάποιοι χρησιμοποιούσαν τόξα και βέλη- μάλιστα ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από βέλος στο πόδι.

ASSOCIATED PRESS

Πέραν αυτών, οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν και αυτοσχέδιους καταπέλτες/ σφεντόνες, από μπαμπού και λάστιχο, με τους οποίους εκτόξευαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων: Όπως αναφέρει το CNN, οι διαδηλωτές έριχναν πρώτα τούβλα για να δουν την εμβέλεια του «πυροβολικού» τους και να στοχεύσουν σωστά- και μετά άρχιζαν να ρίχνουν βόμβες μολότοφ, με παρατηρητές στην οροφή να υποδεικνύουν στόχους.

Σύμφωνα με το BBC, αρκετοί από αυτούς συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τον χώρο, όταν περίπου 100 άτομα προσπάθησαν να αποχωρήσουν από το πολυτεχνείο αλλά δέχτηκαν πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα.

Σύμφωνα με κάποιες αναφορές υπάρχουν γύρω στα 1.000 άτομα στην περιοχή.

Δημοφιλή