Ταινίες στα θερινά σινεμά: «Μητέρα», «Παιχνίδια Ζευγαριών» και «Οι Αταίριαστοι»

Τι θα δούμε στους θερινούς κινηματογράφους την Πέμπτη, 4 Ιουνίου.
«Μητέρα» - Μπονγκ Τζουν-χο
«Μητέρα» - Μπονγκ Τζουν-χο
Youtube

Πέντε ταινίες θα κυκλοφορήσουν την Πέμπτη 4 Ιουνίου στους θερινούς κινηματογράφους, λίγες ημέρες μετά την επαναλειτουργία τους. Τρεις ταινίες του Κορεάτη σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-χο θα προβληθούν στις αίθουσες, ενώ θα παρακολουθήσουμε μια του Ολιβιέ Ασαγιάς και μια του Λουντοβίκ Κολμπό-Ζουστίν.

Αναλυτικά οι ταινίες:

Μητέρα (Mother)

Περιγραφή

Μια μητέρα ζει ήσυχα με τον εικοσιοχτάχρονο γιο της, ντο-Τζουν, παρέχοντας βότανα και βελονισμό στους γείτονες. Μια μέρα, μια κοπέλα βρίσκεται άγρια δολοφονημένη και ο ντο-Τζουν κατηγορείται για το φόνο. Τώρα είναι η σειρά της μητέρας του να αποφασίσει αν θα πρέπει να υποστηρίξει την αθωότητά του ή να τον εγκαταλείψει στην φυλακή.

Σκηνοθεσία: Μπονγκ Τζουν-χο

Διανομή: Cinobo

Μνήμες Φόνων (Memories of Murder)

Περιγραφή

Το 1986, δύο ανυποψίαστοι ντετέκτιβ αναλαμβάνουν την υπόθεση ενός διπλού φόνου σε μια επαρχία της Νότιας Κορέας. Αλλά όταν ο δολοφόνος χτυπάει πολλές ακόμα φορές ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο, οι ντετέκτιβ συνειδητοποιούν πως βρίσκονται στο κυνήγι του πρώτου καταγεγραμμένου σίριαλ κίλερ της χώρας. Βασιζόμενοι μόνο στο ένστικτο και στις δεξιότητές τους, οι δύο ντετέκτιβ επιχειρούν να λύσουν το παζλ ενώνοντας τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, σε ένα θρίλερ βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.

Σκηνοθεσία: Μπονγκ Τζουν-χο

Διανομή: Cinobo

Παιχνίδια Ζευγαριών (Doubles Vies)

Περιγραφή

Ένας συγγραφέας δίνει το νέο του βιβλίο στον εκδότη του, αναμένοντας σχόλια. Το θέμα του βιβλίου είναι οι εξωσυζυγικές σχέσεις, μια εκ των οποίων αφορά τη σχέση ενός συγγραφέα με μια ηθοποιό, που τυχαίνει να είναι η γυναίκα του εκδότη... Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα με την εμφάνιση μιας φίλης του εκδότη. Απιστίες και ψέματα συνθέτουν τον κόσμο των πρωταγωνιστών σε ένα πλαίσιο που αποτελείται από έναν εκδοτικό κόσμο που αλλάζει, με τις νέες τεχνολογίες να ανατρέπουν τις ισορροπίες και διάφορες λογοτεχνικές αφηγήσεις να αντιγράφουν σε μεγάλο βαθμό την αληθινή ζωή των ηρώων. Ο διανοούμενος του σινεμά, Ολιβιέ Ασαγιάς, συνεργάζεται και πάλι με την μούσα του, Ζιλιέτ Μπινός και τον Γκιγιόμ Κανέ σε μια απολαυστική κωμωδία-σχόλιο για τις συζυγικές σχέσεις που περνάνε κρίση, τις σύγχρονες απρόσωπες και προσχηματικές σχέσεις στον κόσμο των social media, γεμάτη αστείες, αλλά και συγκινητικές σκηνές σε μια αναλογία τέτοια που την καθιστούν απαραίτητη κινηματογραφική έξοδο για το καλοκαίρι.

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Ασαγιας

Διανομή: Weird Wave

Οι Αταίριαστοι (Le Lion)

Περιγραφή

Ενας ασθενής σε ψυχιατρείο προσποιείται ότι είναι τρελός. Ενας φροντιστής θα αρχίσει να αμφιβάλλει για την ψυχική κατάσταση του ασθενούς και τον παρακολουθεί.

Σκηνοθεσία: Λουντοβίκ Κολμπό-Ζουστίν

Διανομή: Spentzos Film

Σκύλος που Γαβγίζει (Barking Dogs Never Bite)

Περιγραφή

Ενας αδρανής καθηγητής μερικής απασχόλησης σε κολέγιο ενοχλείται από το χασμουρητό ενός σκύλου που ζει κοντά και τότε αποφασίζει να αναλάβει δράση.

Σκηνοθεσία: Μπονγκ Τζουν-χο

Διανομή: Cinobo

Δημοφιλή