Ταϊβάν: Πολίτες έφαγαν κάψουλες πλυντηρίου, τις πέρασαν για καραμέλες

Οι κάψουλες διανεμήθηκαν στα πλαίσια της προεκλογικής προεδρικής καμπάνιας αλλά κάποιοι τις έφαγαν, με αποτέλεσμα να χρειαστούν πλύση στομάχου,
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
mrs via Getty Images

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο αφού έφαγαν κατά λάθος πολύχρωμες κάψουλες υγρού απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων που διανεμήθηκαν δωρεάν στα πλαίσια της προεκλογικής προεδρικής καμπάνιας στην Ταϊβάν. Ένα από τα θύματα είπε πως νόμιζε ότι οι κάψουλες ήταν καραμέλες.

Οι κάψουλες βρίσκονταν σε μερικώς διάφανη συσκευασία με φωτογραφίες υποψηφίων του Εθνικιστικού Κόμματος. Η επιγραφή στη σακούλα έλεγε «Ψηφίστε το Νο 3», τη θέση στο ψηφοδέλτιο για το κόμμα των Εθνικιστών στην τριπλή κούρσα, και ότι κάθε κάψουλα μπορεί να πλύνει μέχρι και οκτώ κιλά ρούχων.

Το γραφείο προεκλογικής εκστρατείας των Εθνικιστών μοίρασε περίπου 460.000 κάψουλες. Ο Χανγκ Γιουνγκ- τσανγκ, επικεφαλής του γραφείου, ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό.

«Στις επόμενες επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι, δεν θα διανείμουμε τέτοιου είδους προεκλογικό υλικό», δήλωσε ο Χανγκ.

Ανάμεσα στους νοσηλευόμενους ήταν ένας 80χρονος άνδρας και μια 86χρονη γυναίκα, οι οποίοι πήραν εξιτήριο αφού τους έκαναν πλύση στομάχου.

Οι εκλογές του Σαββάτου στην Ταϊβάν είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Η ψηφοφορία παρακολουθείται στενά τόσο στο Πεκίνο όσο και στην Ουάσιγκτον. Η Κίνα διεκδικεί την Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ πωλούν όπλα στο αυτοδιοικούμενο νησί για να αμυνθεί έναντι οποιασδήποτε επίθεσης.

Δημοφιλή