«Τελεσίγραφο» στον Ασάντζ από τον Ισημερινό: Θα καθαρίζεις το μπάνιο και θα φροντίζεις τη γάτα

«Τελεσίγραφο» στον Ασάντζ από τον Ισημερινό: Θα καθαρίζεις το μπάνιο και θα φροντίζεις τη γάτα
|
ASSOCIATED PRESS

Μια σειρά από κανόνες για να αποκατασταθεί η σύνδεσή το στο Ίντερνετ παρουσίασε στον συνιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάντζ, η πρεσβεία του Ισημερινού.

Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, περιλαμβάνεται το καθάρισμα του μπάνιου του και καλύτερη φροντίδα της γάτας του, για να μην αποσταλεί σε καταφύγιο ζώων.

Στο memo που εστάλη στον Ασάντζ αναφερόταν πως πρέπει να φροντίζει για το φαγητό και τη υγιεινή του ζώου, ενώ συμπληρωνόταν πως θα αποκατασταθεί εν μέρει η σύνδεσή του στο Ίντερνετ. Υπενθυμίζεται πως ο Ασάντζ έχει καταφύγει στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο από το 2012 και του είχε κοπεί η σύνδεση στο Ίντερνετ τον Μάρτιο λόγω «παρέμβασης σε θέματα άλλων χωρών», σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ισημερινού.

Η γάτα- την οποία είχαν δώσει στον Ασάντζ τα παιδιά του- εμφανίζεται συχνά στο παράθυρο της πρεσβείας, και κοιτά τους δημοσιογράφους που είναι συγκεντρωμένοι έξω, ενώ της έχουν φτιάξει και λογαριασμό στο Twitter. Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ήταν ο λόγος για την ειδική αναφορά σε αυτήν στο memo.

Ο Ασάντζ κατέφυγε στην πρεσβεία ζητώντας άσυλο για να αποφύγει την έκδοση στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για βιασμό. Ο ίδιος υποστηρίζει πως οι κατηγορίες έχουν πολιτικό πρόσημο και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα