ΔΙΕΘΝΕΣ
01/04/2019 16:10 EEST

Το σκίτσο του Τζιμ Κάρεϊ που έκανε έξαλλη την εγγονή του Μουσολίνι

Η Μουσολίνι στη συνέχεια πραγματοποίησε σειρά από αναρτήσεις μέσα από τις οποίες μιλούσε για το ρατσιμό της αμερικανικής κοινωνίας.

Reuters Photographer / Reuters

Η εγγονή του Μπενίτο Μουσολίνι έγινε έξαλλη και αφορμή γι′ αυτό ήταν ένα σκίτσο που δημοσίευσε ο Τζιμ Κάρεϊ.

Ο διάσημος ηθοποιός -το τελευταίο κυρίως διάστημα- ασχολείται συχνά με τη σκιτσογραφία και αυτό είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν την πορεία του.

Πολλά μάλιστα από τα σκίτσα που σχεδιάζει συνηθίζει να αναρτεί στα social media. Αυτή τη φορά ο Τζιμ Κάρεϊ ζωγράφισε τον Ιταλό δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι μαζί με την ερωμένη του, νεκρούς και κρεμασμένους ανάποδα, συνοδεύοντας το σκίτσο με τη λεζάντα:

«Αν αναρωτιέστε πού οδηγεί ο φασισμός, απλά ρωτήστε τον Μπενίτο Μουσολίνι και την ερωμένη του Κλαρέτα».

Μετά τη δημοσίευση του σκίτσου στο twitter, η ευρωβουλευτής Αλεσάντρα Μουσολίνι του απάντησε οργισμένη: «Είσαι μπάσταρδος».

Η Μουσολίνι στη συνέχεια πραγματοποίησε σειρά από αναρτήσεις μέσα από τις οποίες μιλούσε για το ρατσιμό της αμερικανικής κοινωνίας. Έθιξε διάφορα περιστατικά, όπως η ρίψη της ατομικής βόμβας, ενώ προκάλεσε τον Τζιμ Κάρει να ζωγραφίσει και αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι, συνελήφθη μαζί με την Κλαρέτα Πετάτσι στις 27 Απριλίου 1945, λίγο πριν την είσοδο των συμμαχικών στρατευμάτων στο Μιλάνο, κι ενώ το ζευγάρι κατευθυνόταν στην πόλη Κιαβέννα με σκοπό τη διαφυγή του στην Ελβετία.

Την επόμενη μέρα, αφού δικάστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και εκτελέστηκαν, τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν και κρεμάστηκαν στην Πιατσάλε Λορέτο του Μιλάνου όπου και παρέμειναν για αρκετο διάστημα, ώστε να εξευτελίζονται από τους περαστικούς.