Τέλος στα πηγαδάκια στην εστίαση επιχειρεί να βάλει νέα ΚΥΑ

Πιο αυστηροί κανόνες για τα take away και τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες.
Eurokinissi

Αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί μέχρι τώρα η εστίαση, φέρνει νέα ΚΥΑ. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τα take away -τον μόνο τρόπο άλλωστε που μπορεί να λειτουργήσει η εστίαση- και ο στόχος είναι να αποφευχθούν τα φαινόμενα συνωστισμού έξω από το κατάστημα.

Από σήμερα λοιπόν απαγορεύεται η παραμονή των πελατών, που περιμένουν για take away μέσα ή έξω από την επιχείρηση. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αναφέρει ότι το μέτρο λαμβάνεται «για την ανάγκη αποφυγής συγχρωτισμού πέριξ χώρων εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και επιβολής αντίστοιχων κυρώσεων».

Αυτό σημαίνει ότι όσοι καταναλωτές παραμένουν στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), θα πληρώνουν πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ το πρόστιμο στην περίπτωση της επιχείρησης είναι φθάνει τις 3.000 ευρώ.

Οπως αναφέρεται στην ΚΥΑ οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθοδόν εξυπηρέτησης (drive - through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)