Τέμπη: Ποινική δίωξη για πλημμελήματα σε 2 στελέχη της Hellenic Train

Την Πέμπτη θα οδηγηθούν στον ανακριτή. Ποιες είναι οι κατηγορίες εις βάρος τους.
Eurokinissi

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος 2 υψηλόβαθμων στελεχών της “Hellenic Train” A.E για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η δίωξη αφορά στον διευθύνοντα σύμβουλο και σε διευθυντή διεύθυνσης της Α.Ε. οι οποίοι κατηγορούνται για αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν δια παραλείψεως και ειδικότερα για τα πλημμελήματα, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή και της απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Tο μεσημέρι της Πέμπτης θα βρεθούν στο γραφείο του εφέτη ανακριτή και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν, σύμφωνα με το larissanet.gr.

Ωστόσο, σε βάρος των υπολοίπων 31 (στελεχών ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ) έχει ασκηθεί δίωξη και για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας.

Από τον Εφέτη – Ανακριτή εξετάζονται τυχόν ευθύνες και δύο ακόμη φορέων, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο άσκησης πρόσθετων διώξεων σε βάρος υπηρεσιακών στελεχών, με τους οποίους – εκτός απροόπτου αναμένεται να περαιωθεί η κύρια ανάκριση και να ανοίξει έτσι ο δρόμος για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Πληροφορίες του eleftheria.gr αναφέρουν ότι σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει τελικά το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας προκειμένου να εξετάσει το αίτημα του Εφέτη Ανακριτή, εάν έχει ή όχι τη δυνατότητα να χορηγήσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αντίγραφα της κύριας ανάκρισης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δημοφιλή