Τεμπονέρας: Δεν ανακοίνωσε υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ - Συνάντηση με Γεροβασίλη

«Οι δικές μου ρίζες δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση. Αν χρειαστεί, να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό»
Eurokinissi

Ενα εκ των ονομάτων που ακουγόταν έντονα ως υποψήφιος για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, στην κουβέντα που άνοιξε για τα καλά την Πέμπτη (22/2) μετά το «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε σε εκλογές» του Στέφανου Κασσελάκη, είναι αυτίο του Διονύση Τεμπονέρα.

Ωαστόσο, ο ίδιος στην ομιλία του κατά τη δεύτερη μέρα του κρίσιμου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, τονίζοντας με νόημα πως «αν χρειαστεί, να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό».

«Οι δικές μου ρίζες είναι στέρεες και διαχρονικές, δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση», είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

«Στη δική μας ζωή μάθαμε να παλεύουμε για τις ιδέες και τις αρχές μας, κοιτώντας ανθρώπους κατάματα. Ό,τι και να έχουμε να πούμε το λέμε με το πρόσωπο μας καθαρό. Καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ, ούτε και τα χρειαζόμαστε, γιατί τις μάχες μας τις δίνουμε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση μέσα στην κοινωνία, χωρίς να ζητάμε μερτικό», σχολίασε. Πρόσθεσε στο ίδιο πλαίσιο ότι «το δικό μας το εγώ το προσφέρουμε στο μεγάλο εμείς, το προσφέρουμε στην μεγάλη αυτή υπόθεση της Αριστεράς που στέκεται πάνω από θέσεις και αξιώματα». Τόνισε ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι, προερχόμαστε από τα σπλάχνα της κοινωνίας από το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, από την καθημερινή βιοπάλη στη δουλειά, μέσα στη στέρηση και την αδικία, όπως μάθαμε σε όλη τη ζωή μας να υπερασπιζόμαστε το δίκιο των ανθρώπων. Εμείς άλλωστε το μάθαμε πιο νωρίς από κάποιους άλλους».

Eurokinissi

Ο κ. Τεμπονέρας ανέφερε ότι «σεβόμαστε απόλυτα την βούληση των μελών και των φίλων του κόμματος ώστε να μην κυνηγάμε χίμαιρες, δεν έχουμε πολιτικές ανασφάλειες, είμαστε γεμάτοι από αγάπη για το συνάνθρωπο και ήδη πολύ πλούσιοι από τις εμπειρίες του αγώνα. Μάθαμε όμως να συμμετέχουμε και όχι να εξουσιοδοτούμε». Σημείωσε ότι απέναντι του βλέπει συντρόφους και όχι αντιπάλους. «Αντίπαλος μου είναι μόνο τα προβλήματα του κόσμου. Αντιλαμβάνομαι το ρόλο μου στην Ιστορία ως ένα μικρό ελάχιστο κρίκο που θα φέρει πιο κοντά το όνειρο για μια κοινωνία αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Η αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες, αλλά κοινωνικά υποδείγματα». Πρόσθεσε ότι «έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή» και πως «αν χρειαστεί για να προχωρήσει αυτή η υπόθεση να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε». Είπε ότι ο αγώνας της δικής του γενιάς είναι να αντιλαμβάνεται ότι «πρέπει να συμβάλλουμε δημιουργικά κι αποφασιστικά στην ενίσχυση της δημοκρατικής παράταξης. Δεν θα αφήσουμε να μπει η αριστερά στο περιθώριο, δεν θα χαρίσουμε ούτε μία σπιθαμή Δημοκρατίας στους φασίστες».

Ο κ. Τεμπονέρας ανέφερε ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι κορυφαία στιγμή δημοκρατίας και της πολιτικής και πως «η στιγμή αυτή δεν αφορά πρόσωπα, αλλά ιδέες, αξίες, αρχές και πολιτικά σχέδια. Αφορά όλη την κοινωνία» και «δεν έχουμε το δικαίωμα να τους απογοητεύσουμε».

Συνάντηση με Γεροβασίλη στη Βουλή

Τη δική της σημασία έχει, εξάλλου, η συνάντηση που είχε ο Διονύσης Τεμπονέρας με την Ολγα Γεροβασίλη, το όνομα της οποίας επίσης παίζει γερά ως υποψήφια αντίπαλη του Στέφανου Κασσελάκη στις διαφαινόμενες νέες εσωκομματικές εκλογές, το μεσημέρι της Παρασκευής (23/2) στη Βουλή/

Η κ. Γεροβασίλη συναντήθηκε και με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να έχει συναντήσεις και με άλλα πρωτοκλασσάτα στελέχη του κόμματος. Η ίδια θα ανέβει στο βήμα του συνεδρίου αύριο, Σάββατο, και δεν αποκλείεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της.

Δημοφιλή