Τεστ για τις ελληνικές αρχές το θρίλερ στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος με τις πτήσεις της Emirates

Λεπτό προς λεπτό όλη η επιχείρηση.

Μία καλή δοκιμασία για τη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών, την ανταπόκριση των ελληνικών αρχών και όλων των εμπλεκομένων, χαρακτηρίζεται το χθεσινό περιστατικό με τις δύο πτήσεις και την υποψία για επιβάτη - εμπλεκόμενο με τρομοκρατικές ενέργειες, μετά το αίσιο τέλος στην επιχείρηση.

Λίγο μετά τις πέντε και μισή το απόγευμα τής Πέμπτης οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών ενημέρωσαν την Αθήνα ότι σε μία από τις δύο πτήσεις της Emirates είναι πιθανό να έχει επιβιβαστεί άνδρας, υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος σχετίζεται με τρομοκρατική οργάνωση και αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια του αεροδρομίου, των πτήσεων και των επιβατών.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, στις 17:32 ήδη είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας για τη Νέα Υόρκη η πτήση UAE209 και μάλιστα είχε βγει από τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Αντίθετα το αεροσκάφος με προορισμό το Ντουμπάι ήταν ακόμα στο ”Ελευθέριος Βενιζέλος” και απαγορεύτηκε η απογείωσή του. Άμεσα έγινε έλεγχος από κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, της Ασφάλειας και σκύλους - ανιχνευτές εκρηκτικών, χωρίς όμως να εντοπιστεί σε αυτό ο ύποπτος ή κάποιο αντικείμενο, το οποίο να επηρεάζει την ασφάλεια τής πτήσης.

Ιταλία και Γαλλία, έχοντας την ίδια πληροφορία από τις ΗΠΑ, απαγορεύουν στο Boeing77W να προσγειωθεί σε δικά τους αεροδρόμια και έτσι δίδεται εντολή στον πιλότο να επιστρέψει στην Αθήνα.Μάλιστα, τηρώντας το πρωτόκολλο, επιλέγονται αεροδιάδρομοι γύρω από τη Σικελία και την Πελοπόννησο, προκειμένου το αεροσκάφος να μην πετάξει επάνω από στεριά, ώστε σε περίπτωση που η απειλή είναι αληθινή και υπάρξει πρόβλημα, αυτό να γίνει στη θάλασσα.

flight radar 24
flight radar 24
flight radar 24

Μετά την είσοδό του στο FIR Αθηνών, F16 της 340ΠΜ από την Κρήτη το συνοδεύουν μέχρι να προσγειωθεί με ασφάλεια στο ”Ελευθέριος Βενιζέλος”, όπου τροχοδρομεί στις δέκα το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια τής επιστροφής του αεροσκάφους -σύμφωνα με πληροφορίες- δόθηκε φωτογραφία του υπόπτου στο πλήρωμά του, προκειμένου να γίνει προσπάθεια αναγνώρισής του, ώστε οι αρχές ασφαλείας να γνωρίζουν κατά την προσγείωση εάν έχει επιβιβαστεί και σε ποια θέση βρίσκεται, προκειμένου να επιχειρήσουν οι ειδικές μονάδες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι δεν αναγνωρίστηκε το πρόσωπο ενδιαφέροντος, αλλά παρ′ όλα αυτά στη συνέχεια έγινε κανονικά ο έλεγχος των επιβατών από τους αστυνομικούς.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα