ΔΙΕΘΝΕΣ
17/09/2020 07:18 EEST

Πωλείται ένας από τους μεγαλύτερους σκελετούς T. Rex στον κόσμο

Εκτιμάται ότι θα πωληθεί γύρω στα 6 με 8 εκατομμύρια δολάρια.

ASSOCIATED PRESS

Ένας από τους πληρέστερους σκελετούς Τυραννόσαυρου Ρεξ στον κόσμο είναι πλέον προς πώληση.

Ο STAN the T. Rex , που πήρε το όνομά του από τον παλαιοντολόγο που ανακάλυψε για πρώτη φορά τα οστά του, περπάτησε τη γη πριν από 67 εκατομμύρια χρόνια. Τώρα ο σκελετός του θα προβληθεί στο Christie’s στη Νέα Υόρκη πριν από τη δημοπρασία στις 6 Οκτωβρίου, εκτιμάται ότι θα πωληθεί γύρω στα 6 με 8 εκατομμύρια δολάρια. 

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ο STAN έχει μελετηθεί στο Ινστιτούτο Black Hills στη Νότια Ντακότα και οι παλαιοντολόγοι έχουν παράγει δεκάδες εργασίες και μελέτες.

ASSOCIATED PRESS

Με ύψος περίπου τεσσάρων μέτρων συμπεριλαμβανομένης της ουράς του, ο STAN αποτελείται από 188 οστά, καθιστώντας τον έναμ από τους μεγαλύτερους και πληρέστερους T. rex στον κόσμο.

Χρειάστηκαν περισσότερες από 30.000 ώρες χειρωνακτικής εργασίας για την ανασκαφή και την αποκατάσταση του σκελετού. Έκτοτε, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο STAN κατάφερε να επιζήσει μετά από σπάσιμο του λαιμού του κατά τη διάρκεια της ζωής του, μετά από τον οποίο δύο από τους σπονδύλους του συγχωνεύτηκαν.

 

Ο STAN θα ζύγιζε 7-8 τόνους - περίπου διπλάσιο από τον σημερινό αφρικανικό ελέφαντα - και τα μακρύτερα δόντια του έχουν μέγεθος μεγαλύτερο από 11 ίντσες, με οδοντωτές άκρες.

 

Πηγή: CNN