Θεσσαλονίκη: Ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Η διάρκεια εκτιμάται στα πέντε χρόνια, αρχίζοντας από το 2026.
.
.
Eurokinissi

Πέντε χρόνια, αρχής γενομένης το 2026, αναμένεται να διαρκέσει η ανάπλαση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με τη διαδικασία προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού να αρχίζει.

Το 60% της έκτασης θα μετατραπεί σε Μητροπολιτικό Πάρκο με πυκνή φύτευση μετά από συμφωνία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Το νέο εκθεσιακό κέντρο θα δημιουργηθεί γύρω από το Παλαί ντε Σπορ. Μέσα στο 2025 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και το δεύτερο εξάμηνο του 2026 αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα της ανάπλασης.

Θα απαιτηθούν συνολικές επενδύσεις ύψους 300.000.000 ευρώ και, όπως είπε στην ΕΡΤ3 ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, η δημόσια συμμετοχή θα ξεπεράσει το 1/3 του προϋπολογισμού του έργου.

Στην γωνία Αγγελάκη με Εγνατία θα δημιουργηθεί ξενοδοχείο με υπόγειο πάρκινγκ 1.300 θέσεων στάθμευσης. Παράλληλα, θα αναδειχθούν εγκαταστάσεις, που θα ενισχύσουν τη σύγχρονη πολιτιστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης. O δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΘ-HELEXPO διασφαλίζεται, καθώς η εταιρεία παραμένει 100% θυγατρική του Υπερταμείου.

Δημοφιλή