Θετικός στον κορονοϊό ο Πατριάρχης Φιλάρετος που είχε κατηγορήσει τους γκέι γάμους για την πανδημία

Βρίσκεται στο νοσοκομείο.
ASSOCIATED PRESS

Στο νοσοκομείο για νοσηλεία βρίσκεται ο 91χρονος Πατριάρχης Φιλάρετος της Ουκρανίας, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το γραφείο τύπου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Πατριάρχης Φιλάρετος υποβάλλεται ήδη σε θεραπεία.

«Ενημερώνουμε ότι κατά την διάρκεια των προγραμματισμένων εξετάσεων, ο πατριάρχης Φιλάρετος του Κιέβου της της Ρωσο-Ουκρανίας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Τώρα, η αυτού Αγιότης ο επίσκοπος, υποβάλλεται σε θεραπεία σε νοσοκομείο» ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Φιλάρετος- που σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε επισημάνει ότι ο Επιφάνιος Ντουμένκο περιμένει τον θάνατό του, ενώ είχε υποστήριξε επίσης πως το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο βάλθηκαν να τον «ξεκάνουν»- είναι ένας από τους πιο σημαντικούς θρησκευτικούς ηγέτες της Ουκρανίας.

ASSOCIATED PRESS

Και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται πρωτοσέλιδο για τον κορονοϊό, αφού του Μάρτιο σε συνέντευξη που έδωσε σε ουκρανικό μέσο, έλεγε ότι για την πανδημία ευθύνονται οι γάμου των ομοφυλόφιλων, αφού είναι η «τιμωρία του Θεού για τις αμαρτίες των ανθρώπων».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της LGBTQ κοινότητας, ενώ κατατέθηκε και μήνυση εναντίον του τον Απρίλιο. «Τέτοιες δηλώσεις είναι πολύ επιβλαβείς επειδή θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξημένες επιθέσεις, επιθετικότητα, διακρίσεις και αποδοχή βίας εναντίον ορισμένων ομάδων» είχε δηλώσει η Μαρία Γκουρίεβα εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας της Ουκρανίας.

Αναφορικά με τη μήνυση, το πατριαρχείο ανέφερε πως «ως αρχηγός της εκκλησίας και ως άνθρωπος, ο Πατριάρχης έχει τη ελευθερία να εκφράζει τις απόψεις του, οι οποίες βασίζονται στην ηθική».

Σημειώνεται ότι στην Ουκρανία έχουν πεθάνει από κορονοϊό πάνω από 3.000 άνθρωποι ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τις 140.000.

Πηγή: NBC News

Δημοφιλή